spot_img

Ο Ricciardo υπόσχεται «φουλ επίθεση» στο GP Ιταλίας

Ο οδηγός της McLaren, Daniel Ricciardo, δηλώνει πως θα τα δώσει όλα στο GP Ιταλίας εκκινώντας από τη δεύτερη θέση στην πίστα της Monza.

Ο Daniel Ricciardo εκκίνησε το sprint qualifying από την 5η θέση. Πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα και βρέθηκε στην 3η θέση, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος της περιόδου. Η ποινή του Valtteri Bottas στέλνει τον Αυστραλό οδηγό στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για πρώτη φορά με τη McLaren. Ο Ricciardo ήταν ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα του Σαββάτου.

Πάει πολύς καιρός από τότε που βρέθηκα τελευταία φορά σε αυτή τη θέση, επομένως νιώθω πολύ ωραία. Είναι καλό που επέστρεψα ψηλά. Η Κυριακή είναι η σημαντικότερη ημέρα, κερδίσαμε μία θέση λόγω του Valtteri [Bottas]. Έχω να βρεθώ στην πρώτη σειρά της εκκίνησης πολύ καιρό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος.

Διαβάστε επίσης: Ο Verstappen συνεχίζει να υπολογίζει την Mercedes

Στη συνέχεια, ο Ricciardo ρωτήθηκε για την προσέγγιση που θα έχει στον αγώνα:

Σίγουρα θα είναι “φουλ επίθεση”. Θέλω να πω, η καλή εκκίνηση ήταν αυτή που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ τόσο ψηλά. Σκεφτόμουν πως ίσως μπορώ να περάσω και τον Max [Verstappen] στη στροφή 1, όμως είχε την εσωτερική, πάντως ανυπομονώ για τον αγώνα. Επίσης, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η McLaren βρέθηκε τόσο ψηλά, όπως κι εγώ. Είναι αναζωογονητικό που επέστρεψα σε αυτή τη θέση και είμαστε όντως κοντά με τους υπόλοιπους οδηγούς. Γνωρίζω πως πρέπει να συμβούν κάποια πράγματα υπέρ μας στον αγώνα, αλλά σίγουρα θα δώσουμε τη μάχη μας και θα κυνηγήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχω τεράστια “δίψα” για επιτυχία. Όποιος με κοίταξε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, νομίζω πως δεν είναι έκπληκτος από το αποτέλεσμα του sprint qualifying.

Ο ομόσταυλος του Ricciardo, Lando Norris, τερμάτισε ακριβώς πίσω του και μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε:

Νομίζω πως συγκριτικά με την πλειοψηφία των υπόλοιπων ομάδων, είμαστε σε καλή θέση. Νομίζω πως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά σε σχέση με τη Mercedes είμαστε πολύ πιο αργοί. Κάποια στιγμή πίστευα πως ο Lewis θα με περάσει ούτως ή άλλως αύριο, καθώς σε αυτή την κατάσταση πίεζα σαν τρελός για 18 γύρους, γλιστρούσα παντού στην προσπάθειά μου να κρατήσω τη θέση μου. Όταν, όμως, πρέπει να φτάσεις στο γύρο 40 ή το γύρο 45 με κάποιο από τα ελαστικά, δε θα μπορέσω να έχω τον ίδιο ρυθμό.

Γενικά ήταν μια καλή ημέρα, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση μπορούσαμε να κρατήσουμε τη θέση μας. Αλλά συγκριτικά με τις Mercedes και Red Bull, είμαστε πολύ πίσω για να έχουμε ελπίδες να παλέψουμε μ’ αυτές για μία θέση. Όπως και να έχει, θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη θέση μας, αλλά θα έχουμε ένα ούτως ή άλλως καλό αποτέλεσμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η McLaren, με τον ένα πόντο του Daniel Ricciardo από το sprint qualifying, μείωσε την απόστασή της από τη Ferrari στους 10,5 πόντους. Γνωρίζοντας τη δύναμη που έχει σε αυτή την πίστα και με δεδομένο πως και τα δύο μονοθέσιά της είναι μπροστά από αυτά της ιταλικής ομάδας, θέλει να μειώσει όσο γίνεται περισσότερο τη μεταξύ τους απόσταση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles