spot_img

Sainz: Η έβδομη θέση μού τόνωσε την αυτοπεποίθηση

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, παραδέχτηκε πως με την επίδοσή του στο sprint qualifying ανέκτησε την αυτοπεποίθηση που είχε χάσει σημαντικά μετά το ατύχημα στο FP2 νωρίτερα.

Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο που ο Carlos Sainz έχασε λόγω ατυχήματος χρόνο από τις ελεύθερες δοκιμές, αλλά είδε και την ψυχολογία του να πέφτει από τις απροσδόκητες συγκρούσεις. Όπως συνέβη στη στροφή 3 της πίστας του Zandvoort, έτσι και στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ιταλίας, ο Sainz έχασε τον έλεγχο της SF21 στη Variante Ascari, καταστρέφοντας το εμπρός της μέρος.

Διαβάστε επίσης: Ο Ricciardo υπόσχεται «φουλ επίθεση» στο GP Ιταλίας

Οι μηχανικοί της Ferrari επισκεύασαν εγκαίρως το μονοθέσιο και ο Ισπανός επέστρεψε στη δράση στο sprint qualifying. Η Ferrari διατήρησε τις θέσεις της, με τον Charles Leclerc να κερδίζει μία θέση από τον ομόσταυλό του, η ομάδα όμως είχε συνολικά θετικό κλείσιμο στην ημέρα της. Ο Sainz ευχαρίστησε και πάλι τους μηχανικούς του, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του αποτελέσματος του sprint qualifying.

Πολύ καλή δουλειά απ’ όλους όσους δούλεψαν για να βγει το μονοθέσιο εγκαίρως στην πίστα και κατάφερα να ολοκληρώσω το sprint [qualifying]. Προφανώς η αυτοπεποίθησή μου ήταν χαμηλή μετά το απ’ ό,τι έγινε στο FP2, όπου είχα μία πολύ περίεργη σύγκρουση. Δεν περίμενα να συμβεί αυτό, δεν πίεζα ιδιαίτερα. Η σύγκρουση τέτοιου τύπου, λοιπόν, αφαιρεί την αυτοπεποίθηση που έχεις γιατί όταν δεν πιέζεις και χάνεις τον έλεγχο του μονοθεσίου, είναι κάπως περίεργο. Επομένως, αγωνίστηκα στο sprint qualifying, βρήκα ξανά το ρυθμό μου και ανέκτησα την αυτοπεποίθησή μου όσο περνούσε η ώρα και νομίζω πως είμαι έτοιμος για την Κυριακή.

Οι δύο Ferrari, μετά την ποινή του Valtteri Bottas, αναμένεται να εκκινήσουν από τις θέσεις 5 και 6. Ο Carlos Sainz ρωτήθηκε για το τι περιμένει από τον αγώνα:

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορούμε να πλησιάσουμε τους μπροστινούς οδηγούς. Όμως σε ό,τι αφορά αυτούς πίσω από εμάς, φαίνεται πως μπορούμε να τους ελέγξουμε, ελπίζω πάντως πως θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάποιες θέσεις στην εκκίνηση. Αλλά σε ό,τι αφορά τον ρυθμό μας, πάνω-κάτω βρισκόμαστε στη θέση που αξίζουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Ferrari, μετά το sprint qualifying του GP Ιταλίας, βρίσκεται μπροστά από τη McLaren κατά ένα πόντο λιγότερο, λόγω της τρίτης θέσης του Daniel Ricciardo. Σε μία πίστα που η ανωτερότητα της βρετανικής ομάδας είναι ξεκάθαρη, η Scuderia θέλει να περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο τις όποιες απώλειες από τον εντός έδρας αγώνα της.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles