spot_img

Ο Verstappen συνεχίζει να υπολογίζει την Mercedes

Ο Max Verstappen θεωρεί πολύ σημαντική την εκκίνηση από την pole position, αλλά όχι δεδομένη τη νίκη του καθώς υπολογίζει ακόμη την Mercedes.

Η Red Bull ήρθε στο GP Ιταλίας γνωρίζοντας πως έχει δύσκολο έργο, καθώς η πίστα της Monza ταιριάζει περισσότερο στη Mercedes. Αυτό δεν φάνηκε στο sprint qualifying, με τον Max Verstappen να εκμεταλλεύεται την κακή εκκίνηση του Lewis Hamilton και να τερματίζει τη δεύτερη θέση, με τον Βρετανό οδηγό της Mercedes να μην ανακάμπτει από τον πρώτο γύρο και να μένει στην 5η θέση.

Διαβάστε επίσης: Ο Hamilton προβλέπει εύκολη νίκη Verstappen στο GP Ιταλίας

Ο ομόσταυλος του Hamilton, Valtteri Bottas, έμεινε στην κορυφή, όμως θα εκκινήσει τελευταίος λόγω της καινούριας μονάδας ισχύος που χρησιμοποίησε. Βλέποντας το ρυθμό που είχε η Mercedes μέχρι το sprint qualifying, ο Max Verstappen είναι πολύ χαρούμενος με την εξέλιξη που είχε η διαδικασία.

Ήταν σημαντικό να κάνουμε μια καλή εκκίνηση και συνέβη ακριβώς αυτό. Και ειδικά σε αυτό το τριήμερο που φαινόταν να είμαστε λίγο πίσω συγκριτικά με την Mercedes, ήταν πολύ σημαντικό ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Βεβαίως, γνωρίζουμε πως την Κυριακή είναι οι κύριοι πόντοι. Ο Lewis ξεκινάει από την 4η θέση και ο Valtteri από την τελευταία, πάλι όμως το μονοθέσιό τους έχει πολύ καλό ρυθμό. Είδαμε, πάντως, πως και πάλι είναι αρκετά δύσκολο το προσπέρασμα σε αυτή την πίστα. Επομένως, για μένα το σημαντικό είναι φυσικά μια καλή εκκίνηση και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καλή διαφορά στο ξεκίνημα του αγώνα. Μπορούν, όμως, να συμβούν πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα να βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά σίγουρα το Σάββατο πήγε πολύ καλά για εμάς.

Ο Lewis Hamilton, μετά το sprint qualifying, προέβλεψε πως ο Max Verstappen θα πάρει μία εύκολη νίκη. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δε συμμερίζεται την άποψη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Νομίζω πως είναι λίγο αισιόδοξο αυτό το σενάριο. Πάντα έχουμε ως στόχο να είμαστε στην κορυφή, όμως νομίζω πως έχουν το ρυθμό για να παλέψουν μ’ εμάς. Εγώ απλά χρειάζεται να συγκεντρωθώ την Κυριακή, αρχικά στην εκκίνηση, μετά θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά θα συνεχίζω να πιέζω. Μέχρι τώρα στο τριήμερο είχαμε κάποιες δυσκολίες, όμως θα είναι ένας ωραίος αγώνας όπως και να έχει.

Στο τέλος, ο Verstappen ρωτήθηκε για το πόσο απειλητικές βλέπει τις δύο McLaren:

Στην αρχή, φυσικά, είχαν τα soft ελαστικά, οπότε ήταν αρκετά δυνατοί. Μετά, μπορέσαμε με αρκετή άνεση ν’ απομακρυνθούμε από αυτούς, οπότε αυτό μπορούμε να το επαναλάβουμε και στον αγώνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Max Verstappen κέρδισε και στο δεύτερο sprint qualifying της φετινής σεζόν τον Lewis Hamilton. Με τη δεύτερη θέση που πήρε και τον Βρετανό εκτός πρώτης τριάδας, αύξησε τη διαφορά τους στο πρωτάθλημα οδηγών στους 5 πόντους και έχει μια καλή ευκαιρία να διατηρήσει το προβάδισμά του.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ολλανδίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles