spot_img

Ο Rins υπέγραψε με τη Yamaha για το 2024

Η Monster Yamaha έκανε την πρώτη μετεγγραφική κίνηση της φετινής χρονιάς, καθώς υπέγραψε τον Alex Rins της Honda για το 2024.

Η Yamaha ταρακούνησε τον κόσμο του MotoGP λίγες ημέρες πριν το Grand Prix Μ. Βρετανίας. Η ιαπωνική ομάδα ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Franco Morbidelli στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, η Monster Energy Yamaha ανακοίνωσε το διάδοχό του! Αυτός θα είναι ο Alex Rins που στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2024 θα αποτελέσει τον νέο teammate του Φάμπιο Κουαρταραρό.

O Επικεφαλής της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis, δήλωσε:

«Περιμένουμε πως θα μας βοηθήσει πολύ. Έχει πηγαίο ταλέντο, πλούσια εμπειρία και έχει κερδίσει πολύ καλούς αγώνες. Επίσης έχει οδηγήσει με δύο ακόμα κατασκευαστές και με μοτοσικλέτες με χαρακτηριστικά παρόμοια με τις YZR-M1, πράγμα που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα».

Ο Rins αναβάτης έχει 6 νίκες στο MotoGP και 18 βάθρα σε 104 εκκινήσεις. Το καλύτερο πλασάρισμά του στη βαθμολογία ήταν η τρίτη θέση του 2020.

Πρέπει να σημειωθεί πως μετά το ατύχημά του στο Sprint του MotoGP Ιταλίας, υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και είναι σε διαδικασία ανάρρωσης. Φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της LCR Honda.

Ακούστε την καλοκαιρινή μας εκπομπή για τη Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles