spot_img

Οι βαθμολογίες του MotoGP δίχως τα Σπριντ

Δείτε πώς η φετινή μεγάλη αλλαγή της Dorna στο MotoGP με τους Αγώνες Σπριντ έχει επηρεάσει την βαθμολογία στη μάχη του τίτλου.

Η εισαγωγή των Αγώνων Σπριντ αποτέλεσε την πιο σημαντική αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς του MotoGP για τη σεζόν του 2023. Αυτοί οι αγώνες με μισή διάρκεια έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική στον κόσμο των grand prix, μια δυναμική που μεταφράζεται και στο βαθμολογικό πίνακα. Η εισαγωγή των σπριντ έχει επηρεάσει την κατάταξη του πρωταθλήματος. Με 12 επιπλέον πόντους για τη νίκη σε έναν Αγώνα Σπριντ, ο αγώνας για τον τίτλο είναι πλέον διαφορετικός.

Αρχικά, υπήρξαν ανάμεικτες απόψεις από τους αναβάτες σχετικά με το σύστημα των σπριντ. Ωστόσο, μετά από οκτώ γύρους, οι κριτικές έχουν ελαττωθεί, και οι Αγώνες Σπριντ έχουν προσθέσει ένα συναρπαστικό στοιχείο στα Σαββατοκύριακα των αγώνων. Έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά διασκεδαστικοί και έχουν συγκεντρώσει θετικά σχόλια από το κοινό.

Αναλύοντας την κατάταξη μετά από οκτώ γύρους, μπορούμε να διαπιστώσουμε την επίδραση των Αγώνων Σπριντ στους κορυφαίους διεκδικητές. Αυτήν τη στιγμή, ο υπερασπιστής του τίτλου, Pecco Bagnaia, ηγείται του πρωταθλήματος με προβάδισμα 35 πόντων έναντι του Jorge Martin της Pramac Ducati.

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή μας για τη Formula 1.

Η κυριαρχία του Bagnaia στους σπριντ αγώνες, με τρεις νίκες και βάθρα σε όλους εκτός από έναν, έχει συμβάλλει σημαντικά στο σύνολο των 194 πόντων του. Ο Marin έχει δύο νίκες στους sprint αγώνες και τρία ακόμη βάθρα, συγκεντρώνοντας 159 πόντους. Ο Marco Bezzecchi ακολουθεί πολύ κοντά με 158 πόντους, χάρη σε μία νίκη σε Σπριντ και δύο βάθρα.

Η βαθμολογία των 1 πρώτων του MotoGP (Σε οκτώ αγώνες)

Θ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ
1 Bagnaia 194
2 Μartin 159
3 Bezzecchi 158
4 Binder 114
5 Zarco 109
6 Marini 98
7 Miller 79
8 Α. Espargaro 77
9 Quartararo 64
10 Α. Marquez 63

 

Ωστόσο, αν αξιολογήσουμε την κατάταξη του πρωταθλήματος μόνο με βάση τα αποτελέσματα των grand prix, χωρίς τους Αγώνες Σπριντ, η εικόνα αλλάζει. Ο Bagnaia θα συνέχιζε να ηγείται του πρωταθλήματος με 120 πόντους, αλλά το προβάδισμά του έναντι του Bez θα ήταν πιο μικρό, μόλις τρεις πόντους να τους χωρίζουν. Ο Martin θα ακολουθούσε στην τρίτη θέση με 100 βαθμούς.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ορισμένοι αναβάτες έχουν επωφεληθεί σημαντικά από τους Αγώνες Σπριντ. Ο Brad Binder, με δύο νίκες σε Αγώνες Σπριντ, έχει συγκεντρώσει 47 από τους 114 βαθμούς του μόνο από τα Σάββατα, κάτι που έχει σημαντική επίδραση στη θέση του στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, αναβάτες όπως ο Fabio Quartararo και ο Marc Marquez δεν έχουν βοηθηθεί τόσο από τους Αγώνες Σπριντ, σκοράροντας τη μεγαλύτερη μερίδα των βαθμών τους την Κυριακή.

Η εισαγωγή των Σπριντ στο MotoGP 2023 προσέθεσε αναμφισβήτητα ενθουσιασμό και άλλαξε το τοπίο του πρωταθλήματος. Έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους αναβάτες να κερδίσουν βαθμούς και έχει εντατικοποιήσει τον ανταγωνισμό. Καθώς η σεζόν προχωρά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι Αγώνες Σπριντ θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος MotoGP.

Πώς θα ήταν η βαθμολογία του MotoGP χωρίς να υπολογίζονται οι Αγώνες Σπριντ

Θ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΒΑΘΜΟΙ
1 Bagnaia 120
2 Bezzeccchi 117
3 Martin 100
4 Zarco 90
5 Marini 71
6 Binder 67
7 A. Espargaro 56
8 Quartararo 56
9 Miller 54
10 Α. Marquez 54

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles