spot_img

Ο Russell δεν πιστεύει σε εσωτερική κόντρα στη Mercedes

Ο Βρετανός οδηγός στη Mercedes πιστεύει πως πρέπει μαζί με τον Lewis Hamilton να αποφύγουν την οποιαδήποτε κόντρα τη φετινή χρονιά.

Το 2022, το δίδυμο οδηγών της Mercedes άλλαξε κατά το 50%. Η μόνιμη Πρωταθλήτρια της υβριδικής εποχής διατηρεί στις τάξεις της τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton, ενώ αντικατέστησε τον Valtteri Bottas με το νεαρό ταλαντούχο George Russell. Με την εμφάνιση των νέων τεχνικών κανονισμών το 2022, ο Russell δηλώνει πως μία ενδεχόμενη κόντρα εντός πίστας με τον Lewis Hamilton θα αποσπάσει την προσοχή της γερμανικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης: Τι ώρα θα βλέπουμε Formula 1 το 2022;

Ο 24χρονος οδηγός της Mercedes, ωστόσο, είναι αισιόδοξος πως θα καταφέρει ν’ αποφύγει την οποιαδήποτε κόντρα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με τον Lewis Hamilton:

Ακούμε φήμες απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες για το πόσο εξελίσσονται. Πρέπει να θυμηθούμε πως η Formula 1 διαμόρφωσε αυτό το πλαίσιο κανονισμών με την ιδέα πως θα ήταν (τα μονοθέσια) περίπου 4 δευτερόλεπτα πιο αργά, όμως ακούμε από κάθε ομάδα έως τώρα πως είναι πολύ γρηγορότερα. Ο Lewis κι εγώ χρειάζεται να δουλέψουμε μαζί, δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε τόσο πολύ στη μεταξύ μας μάχη, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και γι’ αυτόν το λόγο χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Ελπίζουμε πως η Mercedes θα είναι ακόμα η γρηγορότερη ομάδα, το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid, όμως δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Οφείλουμε να μην είμαστε αφελείς και να δουλέψουμε συνεργατικά για να εξασφαλίσουμε την κορυφή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Ο Russell έκανε ντεμπούτο με το νέο μονοθέσιο, τη W13, την Παρασκευή στο shakedown που έκανε η Mercedes στην πίστα Silverstone. Οι συνθήκες ήταν αντίξοες, ενώ υπήρχε αρκετός αέρας όσο βρισκόταν ο νεαρός Βρετανός στην πίστα. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ο George Russell απόλαυσε την πρώτη αίσθηση που είχε με το νέο μονοθέσιο:

Το πρωί ήμουν τρομερά ενθουσιασμένος όταν το μονοθέσιο πήρε εμπρός για πρώτη φορά. Έχω οδηγήσει τόσους πολλούς γύρους στον προσομοιωτή, έχω δει τόσα πολλά σχέδιά του (μονοθεσίου), είχα τόσα πολλά meetings γι’ αυτό, όμως δε συγκρίνεται με τίποτα το να βγω στην πίστα. Σχεδόν με γυρνάει πίσω στις ρίζες μου. Μία κρύα ημέρα, με βροχή και αέρα στο Silverstone, όμως είμαι εδώ με τη Mercedes F1 Team. Νομίζω πως τα γεγονότα έχουν ως εξής: εάν έχεις το ίδιο μονοθέσιο όταν δεν υπάρχει καθόλου αέρας κι έπειτα το χρησιμοποιήσεις με αέρα 10 χλμ./ώρα, θα το αισθάνεσαι πολύ δύσκολο στην οδήγηση. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο εκεί πέρα σε αυτές τις συνθήκες, όμως ήταν σίγουρα σε συμφωνία με ό,τι είδαμε στον προσομοιωτή. Θα πάω και θα κάνω τις συσχετίσεις το απόγευμα, όμως πρόκειται να είναι μία συνεχής διαδικασία εκμάθησης. Όλοι θα λάβουμε τη σημερινή μέρα με επιφύλαξη, θα προχωρήσουμε με το πρόγραμμα, θα σιγουρευτούμε πως το μονοθέσιο θα τρέχει εντάξει, οι οδηγοί να είναι άνετοι (στο cockpit) και θα σιγουρέψουμε πως θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση ενόψει της Βαρκελώνης.

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή Slipstream όπου θα αναλύσουμε τα μονοθέσια των Ferrari, Mercedes και Alpine! Μπορείτε να βρείτε το link πατώντας εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την πρωτοπορία της στους κατασκευαστές το 2022. Από τη μεριά του, ο Lewis Hamilton θα επιχειρήσει να κάνει ρεκόρ και να κατακτήσει τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του. Επίσης, είναι ενδιαφέρον το πώς θ’ ανταποκριθεί για πρώτη χρονιά ο George Russell σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles