spot_img

Αυτή είναι η Alpine A522 του 2022

Η Alpine, λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών, αποκάλυψε τη νέα A522 που θα οδηγήσουν οι Fernando Alonso και Esteban Ocon.

Στην παρουσίαση βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της ομάδας, όπως και ο CEO του Group Renault, Luca de Meo και CEO της Alpine, Laurent Rossi. Η γαλλική ομάδα μας έδειξε τη νέα A522 του 2022, που έρχεται με ανανεωμένο χρωματισμό.

Photo: Alpine

H γαλλική ομάδα μας έδειξε στην επίσημη παρουσίαση ένα showcar, καθώς το πραγματικό μονοθέσιο βρίσκεται στη Βαρκελώνη ενόψει του πρώτου χειμερινού τεστ. Επιπλέον, αύριο θα πραγματοποιήσει το πρώτο της shakedown, πράγμα που σημαίνει πως θα δούμε την A522 στην πίστα.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Η νέα A522 έχει διαφορετικά χρώματα σε σχέση με την προκάτοχό της. Το μπλε κυριαρχεί πάνω στην A522, όμως το ροζ κάνει το ντεμπούτο του στην εμπρός και πίσω αεροτομή, όπως και στα sidepods. Αυτό συνέβη χάρη στο νέο βασικό χορηγό, την BWT.

Όμως όπως ανακοινώθηκε, για τους πρώτους αγώνες, η Alpine θα αγωνιστεί με ένα μονοθέσιο που θα είναι σχεδόν εξολοκλήρου ροζ. Αυτό θα γίνει προς τιμήν της συνεργασίας της γαλλικής ομάδας με την BTW. Το χρωματισμό αυτό θα χρησιμοποιήσει και στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Photo: Alpine

Από πλευράς σχεδιασμού, το μονοθέσιο διαφέρει κατά πολύ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Το εμπρός μέρος δείχνει ακόμη πιο αυτόνομο, ενώ η φιλοσοφία σχεδιασμού της εμπρός αεροτομής δεν υπάρχει σε άλλο μονοθέσιο. Τα sidepods θυμίζουν έντονα αυτά της AlphaTauri, ενώ οι γρίλιες κάνουν την εμφάνισή τους στο πάνω μέρος, όπως επίσης και στο κάλυμμα του κινητήρα.

Photo: Alpine

Μην χάσετε αύριο στις 21:00 την εκπομπή Slipstream όπου θα αναλύσουμε τις παρουσιάσεις των Ferrari, Mercedes και Alpine. Μπορείτε να βρείτε το λινκ εδώ.

Ο νέος επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, δήλωσε κατά την παρουσίαση της νέας A522.

Είχα τη «δυσαρέσκεια», θα έλεγα, να μάχομαι ενάντια σε αυτούς τους αξιοθαύμαστους αγωνιζόμενους. Θυμάμαι πολύ καλά τη νίκη στο GP Ουγγαρίας, όπου δεν έκαναν κανένα λάθος. Τους συγχαίρω γιατί είναι τόσο καλοί αγωνιζόμενοι, είναι ένα σύνολο ανθρώπων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανυπομονώ να γίνω μέλος της ομάδας και να τη βοηθήσω όχι μόνο να κερδίσει την κάθε Aston Martin αυτού του κόσμου, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που θα βρίσκονται στην πίστα. Πιστεύω σταθερά στο πάθος, την ομαδική δουλειά και το σεβασμό κάθε ατόμου. Πρέπει να είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε, ανεξάρτητα από το καθήκον που μας ανατίθεται. Το κλειδί της επιτυχίας μίας υψηλού επιπέδου ομάδας είναι, και πάντα είναι, η ομαδική δουλειά. Θα ελέγχουμε αυτά που μπορούμε, θ’ απολαύσουμε το ταξίδι μας και θ’ απολαύσουμε τους αγώνες, εφόσον αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ. Ως ομάδα, είμαστε όλοι άνθρωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γι’ αυτό απολαμβάνουμε τη δουλειά μας στη Formula 1. Με αυτό το πάθος και την ομαδική δουλειά, γνωρίζω πως θα έρθουν οι επιτυχίες.

Ο CEO της Alpine, Laurent Rossi, συμπλήρωσε:

Έχουμε πολλές φιλοδοξίες, η 5η θέση είναι το ελάχιστο που πρέπει να στοχεύσουμε μετά την απόδοση της περασμένης χρονιάς. Έως τώρα έχουμε επιτύχει τους στόχους μας και είμαστε χαρούμενοι με την πρόοδο που σημειώνουμε. Πρέπει, όμως, να είμαστε ρεαλιστικοί πως αυτήν τη χρονιά όλα έχουν αλλάξει. Δε γνωρίζουμε τι θα κάνουμε μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούμε όλοι στην πίστα. Ωστόσο, αυτό που όλοι πρέπει να έχουμε στα υπόψιν μας είναι πως το πού θα βρεθούμε στην αρχή δεν είναι το πιο σημαντικό, αλλά το πού θα καταλήξουμε. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε βελτίωση, να στοχεύουμε στο να λειτουργούμε άψογα και να προχωράμε στη διάρκεια της σεζόν.

Photo: Alpine

Για τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο Fernando Alonso δήλωσε:

Είναι καλό που είμαι πίσω κι έχω δουλέψει σκληρά για να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Η προετοιμασία έρχεται μετά από αρκετό καιρό, καθώς η αλλαγή στους κανονισμούς καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Το μονοθέσιο φαίνεται φανταστικό με τους νέους κανονισμούς σε ισχύ και μου αρέσει το νέο livery. Έχουμε ένα νέο κινητήρα και είμαστε αισιόδοξοι πως θα έχουμε καλό ρυθμό εξέλιξης γι’ αυτή τη νέα γενιά μονοθεσίων. Δε θα γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο καθένας μέχρι το Μπαχρέιν, όμως είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε με το μονοθέσιο για πρώτη φορά στην πίστα στις δοκιμές αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω πως οι νέοι κανονισμοί θα έχουν πετύχει και θα έχουμε περισσότερο συναρπαστικές μάχες ρόδα με ρόδα αυτήν τη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Esteban Ocon πρόσθεσε:

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, φυσικά, όχι μόνο επειδή βλέπω την A522 για πρώτη φορά, αλλά και επειδή θα την οδηγήσω για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Είναι πάντα τιμή μου να οδηγώ ένα νέο μονοθέσιο Formula 1 για πρώτη φορά. Γνωρίζω όλη τη σκληρή δουλειά που έχει προηγηθεί «πίσω από τις κάμερες» και στα δύο εργοστάσια, στο Enstone και το Viry, απ’ όλους τους πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους που δουλεύουν στα διαφορετικά τμήματα εκεί πέρα. Αυτό το συναίσθημα και η ευθύνη είναι πραγματικά μοναδικά και πολύ ξεχωριστά. Νιώθω προετοιμασμένος, νιώθω έτοιμος σωματικά, επομένως ας βρεθούμε στην πίστα και ας δούμε τι θα έχουμε στα χέρια μας τη φετινή σεζόν!

Photo: Alpine

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της νέας Alpine A522.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles