spot_img

Ο Russell μιλά για τη μάχη του με τον Hamilton στο Μαϊάμι

Ο George Russell βρέθηκε σε μία ασυνήθιστη θέση να παλεύει ενάντια στον Lewis Hamilton στο GP Μαϊάμι, με τον Βρετανό να αναφέρεται επί του θέματος.

Το GP Μαϊάμι εξελίχθηκε πολύ καλά για τον George Russell. Ο Βρετανός εκκινούσε αρκετά πίσω τον αγώνα από τη 12η θέση και επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα hard ελαστικά για το πρώτο σκέλος του. Σταδιακά σκαρφάλωσε μέχρι την 5η θέση, όμως εκκρεμούσε η δική του αλλαγή ελαστικών. Το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας (έπειτα κανονικό) που βγήκε λόγω της σύγκρουσης ανάμεσα στους Pierre Gasly και Lando Norris, του έδωσε την κατάλληλη ευκαιρία για να βάλει medium ελαστικά και να πέσει μόλις στην 7η θέση, πίσω από τον Lewis Hamilton. Στη συνέχιση της κανονικής ροής του αγώνα, αφού οι οδηγοί της Mercedes πέρασαν τον Valtteri Bottas, ο Russell προσπέρασε, μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα, τον Hamilton και πήρε την 5η θέση.

Μιλώντας στο Sky Sports F1, ο George Russell περιέγραψε την προσέγγιση που είχε στη μάχη με τον teammate του, παρά το πλεονέκτημα ελαστικών που είχε.

«Ήταν ωραία μάχη, προφανώς όταν δίνεις μάχη με τον teammate σου, πρέπει να δείχνεις λίγο σεβασμό, αλλά και να δίνεις λίγο περισσότερο χώρο από το φυσιολογικό. Ήταν λίγο περίεργο, βγήκα κάποια στιγμή εκτός της αγωνιστικής γραμμής, όμως ήταν τόσο ακάθαρτο το οδόστρωμα εκεί πέρα σε αυτή την πίστα. Προφανώς, ήταν ξεκάθαρο πως βγήκα εκτός πίστας και έπρεπε να επαναλάβω το προσπέρασμα. Ωστόσο, το απόλαυσα και νομίζω πως υπάρχει σεβασμός σε ικανοποιητικό επίπεδο ανάμεσά μας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Οι προσδοκίες του Russell ήταν ακόμα μεγαλύτερες, καθώς ήθελε κάτι παραπάνω από την 5η θέση, αλλά γνωρίζει πως ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

«Πίεζα όσο περισσότερο μπορούσα, ήταν εξαντλητικός αγώνας, «καυτός», είχα ιδρώσει. Τα μάτια μου έτσουζαν, έτρεχε ιδρώτας μέσα σε αυτά, συνεπώς έπρεπε να βρω τρόπο να το αποφεύγω. Υπήρχε ένα σημείο που σκέφτηκα «Πάμε, τους πλησιάζουμε», όμως τελικά αυτοί (Red Bull Racing, Ferrari) ήταν απλά γρηγορότεροι από εμάς. Χρειάζεται να ξεκλειδώσουμε περισσότερη απόδοση την οποία κι έχουμε στο μονοθέσιο».

Τέλος, ο νεαρός Βρετανός χαρακτήρισε εν συντομία «άτυχο» τον teammate του, Lewis Hamilton, ο οποίος έπεσε «θύμα» του καθεστώτος Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Ο Russell προηγείται στην «εσωτερική» μάχη της Mercedes, καθώς έχει 59 πόντους, έναντι του Hamilton που έχει 36.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles