spot_img

Ο Sainz παραδέχεται πως τον δυσκολεύει η F1-75

Ο Carlos Sainz δηλώνει πως δυσκολεύεται να πάρει τα μέγιστα από την F1-75, κάτι που οφείλεται σε εσωτερικά ζητήματα και τεχνικά μυστικά.

Το 2022 η σεζόν στη Formula 1 δεν εξελίσσεται θετικά για τον Carlos Sainz. Ο Ισπανός δυσκολεύεται στην οδήγηση του μονοθεσίου της Ferrari και έχει νικηθεί κατά κράτος από τον teammate του, Charles Leclerc. Ο ίδιος γνωρίζει πώς πρέπει να ανατρέψει την κατάσταση αυτή, την οποία χαρακτηρίζει περίπλοκη, όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Σε δηλώσεις του, εξηγεί πως δεν είναι εφικτό να δώσει μία πλήρη απάντηση στο τι ακριβώς τον προβληματίζει με την F1-75:

«Είναι πολύ συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου που με δυσκολεύουν, πρόκειται για λεπτομέρειες. Είναι πιθανότατα υπερβολικά πολλά για να τα περιγράψω με λέξεις σε μία συνέντευξη. Νομίζω πως αξίζει να υπάρχει λίγη ιδιωτικότητα και ορισμένες εμπιστευτικές συζητήσεις με την ομάδα. Μπορείτε να διακρίνετε από τις κάμερες από οποιαδήποτε λήψη πως δεν έχω κατανοήσει το μονοθέσιο όπως πέρυσι και δε στέκομαι στο γεγονός πώς είναι λίγο περισσότερο υπερστροφικό για τις προτιμήσεις μου. Όμως η κατάσταση είναι αυτή, είτε προσαρμόζεις τον εαυτό σου στο μονοθέσιο είτε το φέρνεις λίγο περισσότερο προς τις προτιμήσεις σου. Αυτά τα δύο πράγματα χρειάζονται χρόνο, γνώση και εμπειρία. Είναι αναμενόμενο να γίνουν λάθη, χρειάζεται προσπάθεια και λάθος, σε αυτή τη διαδικασία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ισπανίας.

Μεταξύ άλλων, ο Carlos Sainz αναφέρθηκε και στη φετινή απόδοση του Charles Leclerc:

«Οδηγεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σημειώνει εντυπωσιακούς χρόνους με έναν επιθετικό τρόπο οδήγησης. Απλά κάθομαι και τον θαυμάζω και προσπαθώ ορισμένες μεθόδους του να τις αντιγράψω, ενώ άλλα πράγματα προσπαθώ να τα προσαρμόσω στις δικές μου προτιμήσεις. Συμβαίνουν αυτά κάποιες φορές και σαν οδηγός απλά πρέπει να προχωρήσεις με μία διαδικασία και να θέσεις προκλήσεις στον εαυτό σου».

Ο Carlos Sainz μετρά τρεις παρουσίες στο podium στο Πρωτάθλημα του 2022 στη Formula 1 και βρίσκεται στην 5η θέση στη βαθμολογία των οδηγών με 65 πόντους, 39 πίσω από τον teammate του, Charles Leclerc, καθώς και 45 πίσω από τον επικεφαλής Max Verstappen.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles