spot_img

MotoGP, Ιταλία FP2: Στην κορυφή ο Aleix Εσπαργκαρό

Ο Aleix Espargaro ήταν ο ταχύτερος αναβάτης την Παρασκευή στο Mugello για λογαριασμό της Aprilia, μπροστά από τις «πεινασμένες» Ducati.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για το GP Ιταλίας του MotoGP ενδέχεται να αποδειχτεί καθοριστικής σημασίας. Παρότι ο καιρός στο Μουτζέλο παρέμεινε πολύ καλός την Παρασκευή, η πιθανότητα βροχής είναι ισχυρή για το Σάββατο, κάτι που σημαίνει ότι οι χρόνοι που σημειώθηκαν στο FP2 μπορεί να καθορίσουν τα γκρουπ των αναβατών που θα τρέξουν σε Q1 και Q2.

Σε αυτήν τη διαδικασία, τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με την παντοδύναμη φέτος Aprilia. Ο Ισπανός, έχοντας έξτρα ώθηση από την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του, ανέβηκε στο τέλος στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, αφήνοντας πίσω του μια «στρατιά» από μοτοσικλέτες της Ducati, που όπως αναμενόταν εμφανίστηκε πολύ δυνατή στην ιταλική πίστα.

Ο Πέκο Μπανάια σταμάτησε λιγότερο από 1 δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Αλέιξ, παίρνοντας τη 2η θέση. Ο Τζακ Μίλερ με την άλλη εργοστασιακή του Ducati ήταν 3ος, αν και σχεδόν 4 δέκατα πιο πίσω. Ο Ζοάν Ζαρκό σημείωσε τον 4ο χρόνο, αλλά σημείωσε δύο πτώσεις μέσα στην περίοδο. Ο Λούκα Μαρίνι της VR46 ήταν 5ος, μπροστά από τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Ενέα Μπαστιανίνι.

Την μονοτονία των Ducati έσπασε στην 7η θέση ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ, ενώ ο Μάρκο Μπεζέκι με την άλλη Ducati της VR46 ήταν 8ος. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Φάμπιο Κουαρταρταρό με τη Yamaha μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφερε να ανέβει στην 9η θέση, ενώ επίσης στο τέλος ο Πολ Εσπαργκαρό της Repsol Honda εξασφάλισε την τελευταία θέση της 10άδας.

Σε πιο χαμηλές θέσεις βρέθηκαν ο Μαρκ Μάρκεθ και οι δύο αναβάτες της Suzuki, Τζοάν Μιρ και Άλεξ Ρινς. Αν ο καιρός δεν τους βοήθησε το Σάββατο, θα έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους για να εξασφαλίσουν καλές θέσεις στην εκκίνηση το αγώνα.

Η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών στο Μουτζέλο θα ξεκινήσει στις 10:55 το πρωί του Σαββάτου.

Αποτελέσματα FP2

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles