spot_img

Ο Sainz συνεχίζει να ελπίζει για το Πρωτάθλημα οδηγών

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, επιμένει πως δεν παρατά την προσπάθειά του για την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών.

Η Ferrari επανήλθε στη διεκδίκηση των Πρωταθλημάτων το 2022 στη Formula 1, με τον Charles Leclerc να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της ιταλικής ομάδας, έχοντας κατακτήσει 7 pole positions και 3 νίκες. Ο teammate του, Carlos Sainz, βρίσκεται στη σκιά του Μονεγάσκου, έχοντας μόλις μία pole position και μία νίκη στο GP Μ. Βρετανίας. Ο Ισπανός βρίσκεται 102 πόντους μακριά από την κορυφή του Πρωταθλήματος οδηγών, με τις ελπίδες του για να βρεθεί εκεί να είναι μηδαμινές.

Ωστόσο, ο ίδιος δε σταματά να θέτει υψηλούς στόχους για τη συνέχεια του 2022. Σε δηλώσεις του στο επίσημο site της Formula 1, ο Sainz ελπίζει ακόμα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, εφόσον μαθηματικά δεν έχουν μηδενιστεί οι πιθανότητες που του αναλογούν.

«Στατιστικά, τα πάντα είναι πιθανά, γι’ αυτό το λόγο ο σκοπός μου δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζω να πηγαίνω σε κάθε τριήμερο στοχεύοντας να κερδίσω τον αγώνα, η χρονιά που διανύουμε είναι αρκετά «τρελή». Εάν παρακολουθήσετε το πόσο συχνά βρίσκονται στην κορυφή οι δύο καλύτερες ομάδες, θα λέγατε πως το Πρωτάθλημα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο ένας θα έρχεται πρώτος και ο άλλος δεύτερος. Δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα, όμως. Υπάρχουν αρκετές ανατροπές στο βαθμολογικό κομμάτι, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως όλα είναι πιθανά. Είναι μία πολύ διαφορετική χρονιά από όλες τις προηγούμενες, καθώς οι αγώνες είναι καλύτεροι, έχουν περισσότερα συμβάντα. Θα συνεχίζω να το πιστεύω μέχρι να τελειώσουν (μαθηματικά) οι ελπίδες μου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Carlos Sainz βρίσκεται ξεκάθαρα πίσω από τον teammate του, Charles Leclerc, σε απόδοση, παρόλο που η απόστασή τους σε βαθμολογία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ωστόσο, σε ερώτηση που του έγινε για το αν μπορεί να διεκδικήσει την επόμενη χρονιά τον Τίτλο στους οδηγούς, ο Ισπανός διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Νομίζω πως ναι. Αυτή τη χρονιά, το ξεκίνημά μου στη σεζόν με έθεσε 50 πόντους πίσω άμεσα και είναι δύσκολο να φαίνεσαι ως διεκδικητής Πρωταθλήματος όταν είσαι στο -50. Εάν, όμως, κοιτάξετε με λεπτομέρεια τους τελευταίους αγώνες, αποδίδω σε ένα παρόμοιο επίπεδο με τους κορυφαίους οδηγούς. Νιώθω πως βρίσκομαι κοντά τους, απλά το τίμημα που πλήρωσα στο ξεκίνημα της σεζόν μου κοστίζει τη φετινή χρονιά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Carlos Sainz βρίσκεται 22 πόντους μακριά από τον teammate του, Charles Leclerc, ενώ μετρά μία εγκατάλειψη παραπάνω από το Μονεγάσκο. Το γεγονός πως ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος οδηγών, Max Verstappen, βρίσκεται 102 πόντους μπροστά, κάνει την υπόθεση του Τίτλου σχεδόν αδύνατη για τον Ισπανό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles