spot_img

Τέλος ο Ricciardo από τη McLaren

Ο Daniel Ricciardo θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της McLaren στο τέλος του 2022 και ανοίγει το δρόμο για την μετεγγραφή του Oscar Piastri στο Woking.

Ο Daniel Ricciardo μετακόμισε στη McLaren το 2021, όπου και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Carlos Sainz. Ωστόσο, οι επιδόσεις του Αυστραλού δεν ήταν οι καλύτερες, παρόλο που είναι αυτός που έφερε τη βρετανική ομάδα στο πρώτο σκαλί του podium μετά από 9 χρόνια στο GP Ιταλίας την περσινή σεζόν. Η απόδοση του Ricciardo δε βελτιώθηκε ιδιαίτερα το 2022, το αντίθετο μάλιστα. Παρόλο που ο Αυστραλός δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το 2023, ήδη η ομάδα ξεκίνησε συζητήσεις μαζί του για να τερματιστεί νωρίτερα η συνεργασία τους, με τη McLaren να αναζητεί άλλο οδηγό για teammate του Lando Norris.

Ο ίδιος ο Ricciardo διαβεβαίωνε πρόσφατα πως θα έμενε στη McLaren μέχρι το τέλος του συμβολαίου του. Φαίνεται, όμως, πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1. Αυτό που φημολογείται είναι πως η βρετανική ομάδα θα πληρώσει ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου, όμως ο Αυστραλός είναι ελεύθερος να αγωνιστεί αλλού το 2023.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της Formula 1. 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης από τη McLaren, ο Daniel Ricciardo δε μετανιώνει για την επιλογή που έκανε στην καριέρα του.

«Είναι τιμή μου που είμαι μέρος της οικογένειας της McLaren Racing τις τελευταίες δύο σεζόν. Μετά, όμως, από αρκετούς μήνες συζητήσεων με το Zak (Brown) και τον Andreas (Seidl), αποφασίσαμε να τερματίσουμε το συμβόλαιό μου με την ομάδα νωρίτερα και συμφωνήσαμε από κοινού να σταματήσουμε τη συνεργασία μας στο τέλος αυτής της σεζόν. Θα ανακοινώσω τα μελλοντικά μου σχέδια την κατάλληλη στιγμή. Ανεξάρτητα με το τι θα προκύψει σε αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου, δεν μετανιώνω καθόλου. Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια και τη δουλειά μου στη McLaren, ειδικότερα για τη νίκη στη Monza (GP Ιταλίας) την περασμένη χρονιά. Απόλαυσα τη συνεργασία μου με όλους στη McLaren τόσο εντός πίστας όσο και πίσω στο Woking (εργοστάσιο) και θα δώσω τα πάντα όσο θα απολαμβάνουμε μαζί το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν είχα ποτέ περισσότερο κίνητρο για να αγωνιστώ και να είμαι μέρος ενός αθλήματος που αγαπώ τόσο πολύ και ανυπομονώ για ό,τι θα έρθει στο μέλλον».

Ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Ricciardo στη McLaren είναι αυτή τη στιγμή ο Oscar Piastri, ο οποίος μέχρι φέτος ανήκει στο δυναμικό της Alpine. Από τη μεριά του, ο Ricciardo ίσως επιστρέψει στη γαλλική ομάδα, παρόλο που πιθανότατα θα επιθυμούν κι άλλες ομάδες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles