spot_img

O Sainz θα αντικαταστήσει τον Hamilton στη Mercedes

H Mercedes-AMG F1 αποφάσισε πως ο διάδοχος του Lewis Hamilton από το 2025 στο Μπράκλεϊ θα είναι ο Carlos Sainz.

Σε ανταλλαγή θέσεων οδεύουν οι Lewis Hamilton και Carlos Sainz. Ο Βρετανός νωρίτερα φέτος υπέγραψε συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari για να γίνει οδηγός της από το 2025. Έτσι, θα αφήσει τη Mercedes-AMG, η οποία ήταν το σπίτι του τα τελευταία 12 χρόνια.

Αυτό έφερε τη γερμανική ομάδα σε δύσκολη θέση. Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη του Hamilton σε μία «Silly Season» η οποία αλλάζει δεδομένα συνεχώς. Πριν από μερικές εβδομάδες το σενάριο ο Max Verstappen να γίνει κάτοικος Μπράκλεϊ ήταν υπαρκτό. Στη συνέχεια οι φήμες ήθελαν την Mercedes να δίνει προαγωγή στον οδηγό της Ακαδημίας της, Kimi Antonelli, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στη Formula 2.

Σύμφωνα με την gazzetta dello sport, η Mercedes πήρε την κρίσιμη απόφαση. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, επέλεξε για διάδοχο του Hamilton τον Carlos Sainz. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι του Sainz και της Mercedes πραγματοποίησαν δύο κρίσιμες συναντήσεις σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα για να φτάσουν σε συμφωνία.

Σε περίπτωση που «πέσουν» υπογραφές, ο Sainz αναμένεται να ανακοινωθεί ως οδηγός της Mercedes για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προαγωγή του Antonelli στη γερμανική ομάδα στο άμεσο μέλλον.

Ο 17χρονος Ιταλός έχει συνδεθεί με τη Williams ως αντικαταστάτης του Logan Sargeant, ακόμη και από το φετινό Grand Prix Ιταλίας. Δύο σεζόν στη βρετανική ομάδα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Αντονέλι να εξελιχθεί ως οδηγός, όπως έγινε με τον George Russell την τριετία 2019-2021.

Εάν ο Sainz υπογράψει στη Mercedes, τότε αλλάζουν τα δεδομένα για την Audi (νυν Sauber) η οποία επιθυμεί να εισέλθει στη Formula 1 το 2026 με πρωτοκλασάτα ονόματα οδηγών.

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

ΠΗγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles