spot_img

Ο Sargeant κέρδισε το ταξίδι στο όνειρο

Ο Logan Sargeant είναι αυτός που ολοκλήρωσε το grid της Formula 1 για το 2023, κερδίζοντας τους απαραίτητους βαθμούς για τη Super License.

Το grid της Formula 1 για το 2023 «κλείδωσε» στο περιθώριο του Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι. Η σεζόν της Formula 2 ολοκληρώθηκε, με τον Logan Sargeant, τον μοναδικό από την κατηγορία που θα κάνει το μεγάλο βήμα την επόμενη χρονιά, να παίρνει το αποτέλεσμα που ήθελε.

Ο 21χρονος οδηγός τερμάτισε στην 5η θέση στα τελικά αποτελέσματα του κυρίως αγώνα. Ως αποτέλεσμα τελείωσε τη σεζόν στην 4η θέση της βαθμολογίας, με 148 πόντους στο ενεργητικό του, κάτι το οποίο του δίνει τους απαραίτητους βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια ώστε να αποκτήσει τη super license που είναι απαραίτητη για την προαγωγή του. Παράλληλα, αναδείχθηκε και rookie της χρονιάς, έχοντας κατακτήσει δύο νίκες.

Έτσι, θα έχει πλέον άδεια για να αγωνιστεί στη Formula 1 το 2023 με τη Williams, όπως είχε ανακοινώσει η βρετανική ομάδα νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Sargeant θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός ο οποίος θα οδηγήσει στη Formula 1 από τον Alexander Rossi (2015) και ο πρώτος με πλήρη εμπλοκή από τον Scott Speed (2007). Δίπλα του το 2023 θα έχει τον Άλεξ Άλμπον, αφού θα πάρει τη θέση του Nicholas Latifi, ο οποίος οδεύει προς το πρωτάθλημα Indycar. Στους τελευταίους αγώνες η ομάδα του Grove, τοποθέτησε τον Sargeant στο μονοθέσιό της σε ελεύθερες περιόδους δοκιμών σε Grand Prix, ώστε να αποκτήσει εμπειρία και βαθμούς για τη super license.

Αυτό σημαίνει πως οριστικά δίχως cockpit θα βρίσκεται ο Mick Schumacher της Haas, o οποίος φαίνεται πως θα γίνει ο αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles