spot_img

Vettel: «Με το πάθος μας μοιραζόμαστε αξίες ζωής»

Ο Sebastian Vettel είπε το μεγάλο αντίο στην Formula 1 στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι. Γεμάτος χαρά και συγκίνηση στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ευχαρίστησε τον κόσμο για τη αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια και έδωσε σημαντικά μηνύματα για το μέλλον.

Στο φινάλε του φετινού Πρωταθλήματος στο circuit Yas Marina η Formula 1 αποχαιρέτησε έναν από τους θρύλους του αθλήματος. Ο Vettel πάλεψε σκληρά ολόκληρο το αγωνιστικό τριήμερο μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Παρά την κακή στρατηγική της ομάδας κατάφερε να μπει στην βαθμολογική δεκάδα και να κλίσει τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μετά τον αγώνα ο Vettel αποθεώθηκε από τους θεατές μπροστά στις κερκίδες, και στην συνέχεια ευχαρίστησε το κοινό και την ομάδα για τη υποστήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Μακάρι να είχαμε σημειώσει περισσότερους βαθμούς, αλλά απόλαυσα τον αγώνα. Ήταν λίγο διαφορετικό το συναίσθημα στο ζέσταμα, όταν όμως τα φώτα σβήσουν μπαίνεις αυτόματα σε λειτουργία αγώνα. Δυστυχώς δεν επιλέξαμε και την καλύτερη στρατηγική στον αγώνα και είναι κρίμα γιατί πιστεύω θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει την κατάταξη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για την ομάδα. Γενικά είχαμε μια πολύ καλή μέρα και θέλω να ευχαριστήσω το κοινό για την υποστήριξη του. Βλέπω παντού πολλές σημαίες και πολλά χαμόγελα που έκαναν αυτή τη μέρα πολύ ιδιαίτερη και όμορφη. Είμαι σίγουρος θα μου λείψουν πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι συνειδητοποιώ τώρα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ολόκληρο το αγωνιστικό τριήμερο οι ομάδες και οι οδηγοί του grid όπως φυσικά και οι χιλιάδες θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο αποχαιρέτησαν τον τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή με τον καλύτερο τρόπο. Γιόρτασαν την πλούσια καριέρα του με αφιερώσεις και μηνύματα αγάπης ανταποδίδοντας όλα όσα έχει προσφέρει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Στο τέλος, ο Vettel έκλεισε τις δηλώσεις του με ενθαρρυντικά λόγια για το κοινό και τους οδηγούς.

«Δεν μου έχουν μείνει και πολλά λόγια για να είμαι ειλικρινής. Ήταν ένα μεγάλο τριήμερο και νιώθω κάπως εξουθενωμένος. Όπως έχω αναφέρει ξανά, τα τελευταία δυο χρόνια ήταν κάπως απογοητευτικά σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν όμως παράλληλα ένα πολύ σημαντικό μάθημα στην δική μου ζωή και καριέρα. Έγιναν πολλά πράγματα που μου έδειξαν τα προνόμια καθώς και τις υποχρεώσεις που έχω με το να βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση. Εύχομαι μερικά από τα μαθήματα αυτά να περάσουν στους υπόλοιπους οδηγούς και να συνεχίσουν αυτή την εκπληκτική δουλειά. Έχουμε την δύναμη να δίνουμε κίνητρο στο κοινό με τα λόγια και τις πράξεις μας και υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το να αγωνίζεσαι γύρω-γύρω σε μια πίστα. Είναι όμως το πάθος μας και μέσα από αυτό μπορούμε να περάσουμε στον κόσμο μερικές από τις σημαντικές αξίες της ζωής. Γι’ αυτό το λόγο ήταν τόσο σημαντικά αυτά τα δύο χρόνια για μένα και θέλω να ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη, τα μηνύματα και την αγάπη τους. Είναι κάτι που θα μου λείψει πολύ και ήταν μια μεγάλη χαρά στην καριέρα μου. Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ».

Και εμείς με την σειρά μας λοιπόν, οφείλουμε να πούμε για μια ακόμα φορά #DankeSeb.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles