spot_img

Ο Schumacher αμφιβάλλει για το μέλλον του Ricciardo στη Formula 1

Ο Ralf Schumacher πιστεύει πως ο Daniel Ricciardo δε θα έχει στη διάθεσή του ακόμα μία ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του στη Formula 1, εάν η McLaren αποφασίσει να τον αποδεσμεύσει.

Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού στη Formula 1 έχει πρωταγωνιστές τον Oscar Piastri και την Alpine. Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου πως ο νεαρός Αυστραλός θα οδηγεί για λογαριασμό της το 2023. Ο ίδιος, όμως, λίγη ώρα μετά, το διέψευσε και οι φήμες συνέχισαν να υφίστανται σχετικά με το μέλλον του στη Formula 1. Τα νέα σενάρια που κυκλοφορούσαν τον ήθελαν να καταλήγει στη McLaren, αντικαθιστώντας τον Daniel Ricciardo.

Ο Ricciardo έχει συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα μέχρι το 2023, όμως οι εμφανίσεις του δεν είναι πειστικές, έτσι οι άνθρωποι της McLaren σκέφτονται μήπως τον αποδεσμεύσουν πρόωρα. Συνεπώς, το μέλλον του Αυστραλού οδηγού στη Formula 1 συζητιέται αρκετά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αναφορά στον ίδιο έκανε και ο πρώην οδηγός αγώνων, Ralf Schumacher, αναφερόμενος στον πιθανό teammate του Esteban Ocon το 2023 στην Alpine.

«Τα ονόματα που υπάρχουν είναι αρκετά. Ο Mick (Schumacher, ανιψιός του Ralf) δεν έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, συνεπώς θα ήταν ένας από τους υποψήφιους, ο οποίος, όπως έχουμε δει, διαθέτει ταχύτητα. Ο Nico Hulkenberg βρίσκεται επίσης στη λίστα, έπειτα υπάρχει το ερωτηματικό για τον Daniel Ricciardo. Προσωπικά, δε νομίζω πως θα πάρει άλλη ευκαιρία στη Formula 1, όμως δε γνωρίζω αυτή τη στιγμή ποιον θα επέλεγε η Alpine».

Ο Ralf Schumacher κατέκρινε, μεταξύ άλλων, την τακτική που ακολούθησε η Alpine στην περίπτωση του Oscar Piastri, αποδίδοντας ευθύνες και στον επικεφαλή της, Otmar Szafnauer.

«Συμπαθώ τον Otmar, όμως απογοήτευσε με τις κινήσεις του, δηλαδή το γεγονός πως δεν προέβλεψε τη φυγή του Alonso και δεν είχε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο. Αυτό είναι ντροπιαστικό και, σε τελική ανάλυση, δε φταίει κάποιος άλλος πέρα από τον ίδιο. Ο Oscar (Piastri) δεν έκανε τίποτα λάθος και η Alpine θα έπρεπε να του μεταφέρει πως τον υπολογίζει για το μέλλον. Κέρδισε (το Πρωτάθλημα) την πρώτη του χρονιά στη Formula 3 (2020), αλλά και τη Formula 2 (2021), συνεπώς τι ακριβώς περίμεναν; Θα έκανα το ίδιο εάν είχα δεχθεί κάποια προσφορά. Η McLaren σίγουρα είναι μία κορυφαία ομάδα και αποτελεί μία καλή κίνηση για την καριέρα του (Piastri)».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Έπειτα, ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1 εκτιμά πως το περιβάλλον της McLaren μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στον Piastri να εξελιχθεί ως οδηγός.

«Ο Otmar είναι πολύ καλός επικεφαλής ομάδας, όμως με τον Andreas Seidl (επικεφαλής της McLaren) θα αισθανθεί άνετα και θα εξελίσσεται σταδιακά εκεί. Στο πρόσωπο του Lando Norris έχει ένα νεαρό δυνατό teammate από τον οποίο μπορεί να μάθει πολλά. Ελπίζουμε πως ο χαμένος της υπόθεσης, η Alpine, δε θα του θέσει κάποιο εμπόδιο στην πορεία του (στη Formula 1). Ήταν μέλος της ομάδας αυτής, είχαν τα πάντα στα χέρια τους, απλά έπρεπε να του προσφέρουν συμβόλαιο».

Το μέλλον του Oscar Piastri στη Formula 1 δεν έχει οριστικοποιηθεί, με τις McLaren και Alpine να ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες για τα δικαιώματα του νεαρού Αυστραλού.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles