spot_img

O Stewart δεν θεωρεί τον Hamilton καλύτερο οδηγό στην ιστορία

O Sir Jackie Stewart μίλησε για την άποψη του πως ο Lewis Hamilton δεν είναι ο κορυφαίος στην ιστορία, έχοντας ένα τόσο δυνατό μονοθέσιο.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι γνωστός για την κριτική που ασκεί στον Hamilton τα τελευταία χρόνια. Έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος του σπορ, ανά καιρούς δίνει τη δική του άποψη για τα τεκταινόμενα.

Ο οδηγός της Mercedes βρίσκεται στις 90 νίκες και θέλει μόλις μία για να ισοφαρίσει τον Michael Schumacher στη κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Red Bull: Η επόμενη μέρα στην F1

Τώρα, ο Sir Jackie Stewart δίνει τα εύσημα στον Hamilton για την επιλογή του να πάει στην Mercedes. Όμως τονίζει πως η κυριαρχία της τον έχει βοηθήσει πολύ στις επιτυχίες του.

Ο Lewis έκανε μια εξαιρετική επιλογή να πάει στην Mercedes και του βγάζω το καπέλο. Ειλικρινά τώρα όμως, το μονοθέσιο και ο κινητήρας είναι τόσο μπροστά, που είναι σχεδόν άδικο για τις άλλες ομάδες. Όμως δεν μπορείς να το λες αυτό. Πρέπει να δώσεις τα εύσημα στην Mercedes, στον Wolff και στον Lauda που έφτιαξαν μια τρομερή ομάδα. Επέλεξαν τους καλύτερους μηχανικούς και είχαν τα περισσότερα χρήματα που άλλες ομάδες, πλην της Red Bull, δεν είχαν. Δεν κερδίζεις τον ίδιο σεβασμό όπως ας πούμε να κερδίσεις με ένα πιο αργό μονοθέσιο. Μερικές φορές αυτή είναι η διαφορά από τους πολύ μεγάλους οδηγούς από τους πολύ πετυχημένους. Είναι δύσκολο να το πεις αυτό για τον Lewis. Στο μυαλό μου δεν είναι όσο καλός ήταν ο Fangio. Βλέπω αγώνες για πολύ καιρό, έχω δει τους Ascari, Nuvolari, Caracciola. Ο Sir Stirling Moss ήταν ένας από τους καλύτερους και δεν πήρε ποτέ Πρωτάθλημα. Όμως το να ξεπεράσεις τα ρεκόρ του Schumacher είναι τεράστιο για τον Lewis. To να πεις όμως πως είναι ο καλύτερος στην ιστορία είναι δύσκολο να το δικαιολογήσω.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός πως πριν δεκαετίες οι οδηγοί της F1 έκαναν πολλά είδη αγώνων. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ποιον πιστεύει πως είναι ο καλύτερος στην ιστορία.

Ο Lewis ή οποιοδήποτε άλλος οδηγός κάνουν 21 ή 22 αγώνες και μόνο στην F1. Δεν τρέχουν στα touring cars, στο Indycar, GT, Can-Am, δεν μπορείς να συγκρίνεις. Έναν χρόνο έκανα 86 ταξίδια στον Ατλαντικό σαν ανόητος να τρέχω σε αγώνες. Στα χρόνια μου έτρεχαν 6 με 8 αγώνες στην F1. Σήμερα η πίεση είναι πολύ πιο χαλαρή. Φυσικά και πάνε στο εργοστάσιο και κάνουν τις προσομοιώσεις τους αλλά δεν είναι το ίδιο. Στο μυαλό μου ο Fangio είναι ο καλύτερος οδηγός που έζησε ποτέ, με τον Jim Clark δεύτερο. Μπροστά και από τον Senna.

Συμφωνείτε με τις απόψεις του Sir Jackie Stewart;

Ακούστε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles