spot_img

Ο Szafnauer είναι ο νέος επικεφαλής της Alpine

Η Alpine ανακοίνωσε πως ο πρώην επικεφαλής της Aston Martin, Otmar Szafnauer, θα «οδηγήσει» τη γαλλική ομάδα, από το ίδιο πόστο, το 2022, στο πλαίσιο των εκτεταμένων διοικητικών αλλαγών της.

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε μία φήμη που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο χρόνο και αφορούσε την Alpine. Η ομάδα με έδρα το Enstone προχώρησε σε αρκετές διοικητικές αλλαγές. Μετά τις αποχωρήσεις αρκετών σημαντικών στελεχών της, η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Otmar Szafnauer ως επικεφαλής της, ενώ θα έχει στο πλευρό του τον Bruno Famin. Ο τελευταίος αφήνει το πόστο που είχε μέχρι πρότινος στη FIA για να ενταχθεί στο δυναμικό της Alpine.

Διαβάστε επίσης: Η Ferrari παρουσίασε τηv F1-75

Η γαλλική ομάδα απομακρύνεται από τον παλαιότερο τρόπο διοίκησης, όπως είχε κάνει γνωστό ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Laurent Rossi. Πλέον, η Alpine θα έχει πιο διακριτούς ρόλους, με την πρόσληψη του Szafnauer. Επιπλέον, ο Davide Brivio, που βρισκόταν στη θέση του Αγωνιστικού Διευθυντή, θα έχει νέο ρόλο. Για την ακρίβεια, θα είναι Διευθυντής Εκτεταμένων Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων, θα επιβλέπει την εμπλοκή της Alpine σε διάφορες διοργανώσεις, καθώς και την εξέλιξη των νεαρών οδηγών της ομάδας.

Ο Laurent Rossi έκανε δηλώσεις για την πρόσληψη των Szafnauer και Famin, μιλώντας για ένα νέο ξεκίνημα:

Με την πρόσληψη του Otmar (Szafnauer) και του Bruno (Famin), πηγαίνουμε σε διαφορετικό επίπεδο για το 2022. Ο Otmar φέρει τη μοναδική του εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αδιαμφισβήτητη επιθυμία του για νίκες. Παράλληλα, οι αποδεδειγμένες επιτυχίες εντός πίστας του Bruno στην κατασκευή τεχνολογιών τα οποία κάνουν τη διαφορά στον ανταγωνισμό, και η μεταγενέστερη μεταβίβασή τους στα αυτοκίνητα παραγωγής, είναι ζωτικής σημασίας για το project μας ως ομάδα και ως φίρμα. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, έχω δει το ταλέντο του Davide (Brivio) ν’ αναγνωρίζει τα θετικά των ανθρώπων και να τους ωθεί ν’ αποδίδουν όσο καλύτερα μπορούν. Είμαι πολύ χαρούμενος που εφαρμόζω αυτή τη μοναδική ικανότητα σε όλους τους τομείς της Alpine, καθώς και σε νέους που αρχίζουμε να εξερευνούμε. Το σύνολο ανθρώπων των αγώνων ταχύτητας που διαθέτουμε είναι ολοκληρωμένο κι έτοιμο να βοηθήσει την ομάδα να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της το 2022.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Από τη μεριά του, ο Szafnauer δήλωσε τ’ ακόλουθα:

Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στην BWT Alpine F1 Team, είμαι έτοιμος να δουλέψω με όλους για να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη πρόκλησή μας: να φέρουμε την ομάδα σε σημείο να μαχόμαστε για το Πρωτάθλημα στους επόμενους 100 αγώνες. Η προσοχή μου επικεντρώνεται στο να ετοιμαστούμε για τον εναρκτήριο αγώνα, το GP Μπαχρέιν. Ως ένας εκ των τριών κατασκευαστών (κινητήρες) στη Formula 1, η Alpine είναι πλήρως εξοπλισμένη για να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες της, ανυπομονώ να ξεκινήσω το ταξίδι!

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Alpine αλλάζει σελίδα κι ελπίζει πως, με την εμφάνιση των νέων τεχνικών κανονισμών, θα μπορέσει να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική θέση.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles