spot_img

Ο Timo Glock σχολιάζει το συμβάν Alonso-Russell στην Αυστραλία

Ο Γερμανός πρώην οδηγός της Formula 1 είπε την άποψή του σχετικά με την επίμαχη στιγμή του 57ου γύρου στο Grand Prix Αυστραλίας.

Το συμβάν ανάμεσα στους Fernando Alonso και George Russell του GP Αυστραλίας προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Ο Ισπανός δέχθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων και έχασε δύο θέσεις στα αποτελέσματα.

Τι ακριβώς συνέβη όμως; Ο οδηγός στην Aston Martin τιμωρήθηκε λόγω της εξόδου που είχε ο George Russell στον 57ο γύρο ενώ οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη. Πλησιάζοντας το apex της στροφής 6, ο οδηγός της Mercedes ήταν πιο κοντά από ποτέ στον Alonso. Όμως ενώ πίστευε πως θα πάρει DRS και θα προσπεράσει, το πίσω μέρος της W15 αποσταθεροποιήθηκε και ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου.

Ο Βρετανός δεν κατάφερε να το σώσει, προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά, η Mercedes του διαλύθηκε και επέστρεψε με επικίνδυνο τρόπο στην πίστα. Ο Russell βγήκε από το μονοθέσιο αλώβητος.

Ο πρώην οδηγός των Jordan, Toyota και Virgin στη Formula 1, Timo Glock, πιστεύει ότι ο Ισπανός πρωταθλητής ήξερε καλά τι έκανε. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στο Sky Deutschland.

«Ο Alonso φρέναρε πολύ νωρίς και επέτρεψε στον Russell να τον πλησιάσει. Στόχος του Alonso ήταν να τον ξαφνιάσει και να τον επιβραδύνει, ώστε να επιταχύνει αυτός νωρίς για να αυξήσει την διαφορά. Ήταν τόσο ακραίο που ο Russell δεν το περίμενε καθόλου. Βρέθηκε πολύ κοντά και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ο Alonso χρησιμοποίησε την γκρίζα ζώνη για να αποκτήσει πλεονέκτημα. Με την εμπειρία του, ξέρει καλά τι κάνει».

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles