spot_img

Ο Vassuer δεν συγκρίνει του Leclerc και Sainz

Ο νέος επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Frederic Vasseur, θεωρεί ανούσιο και δεν σκοπεύει να κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στους δυο οδηγούς της ομάδας, Charles Leclerc και Carlos Sainz, και υπογράμμισε πως και οι δυο τους έχουν κοινό στόχο.

Ο Charles Leclerc μετά την αποχώρηση του Sebastian Vettel από την Scuderia Ferrari στο τέλος του 2020 ήταν ξεκάθαρο πως θα είναι ο νούμερο ένα οδηγός της ομάδας. Την περασμένη σεζόν ο Μονεγάσκος είχε μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές του στη Formula 1, ακόμα και αν δεν κατάφερε να κατακτήσει τον παρθενικό τίτλο της καριέρας του. Πέτυχε συνολικά τρεις νίκες και εννέα pole positions στο Πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 2η θέση με 308 βαθμούς. Αντίστοιχα ο teammate του Carlos Sainz κατάφερε στο Grand Prix Μ. Βρετανίας σημείωσε την παρθενική του pole position και νίκη της καριέρας του τερματίζοντας στην 5η θέση της κατάταξης οδηγών με 246 βαθμούς.

Τώρα όμως ο νέος επικεφαλής της Ferrari, Frederic Vasseur, τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δώσει περιθώρια σύγκρισης μεταξύ των οδηγών καθώς όπως υποστηρίζει κανείς δεν θα βγει κερδισμένος.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος να αρχίσουμε να κάνουμε συγκρίσεις με τους άλλους στο σημείο αυτό. Έχουμε μεν τον Charles αλλά δεν θέλω να τον συγκρίνω ούτε με τον Carlos ούτε με κάποιον άλλο οδηγό. Σκοπός είναι να εργαστούμε, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αδυναμίες τους, αν και εφόσον υπάρχουν, και να καταλάβουμε πότε αποδίδουν καλά σε ποια σημεία υπερτερεί ο ένας από τον άλλο για να επωφεληθούμε όλοι από αυτό. Όχι για να τους συγκρίνουμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #107 με τις τεχνικές αναλύσεις των Mercedes W14 και Alpine A523. 

Αρκετές φορές μέσα στην σεζόν του 2022 ήταν εμφανές όμως πως στην Ferrari υπήρχε μια σχετική αντιπαράθεση ανάμεσα στο οδηγικό δίδυμο της ομάδας και τον τέως επικεφαλής Mattia Binotto. Ίσως ο λόγος να αφορούσε το γεγονός πως ο Leclerc ήταν ειδικά στην αρχή της σεζόν ο πιθανός διεκδικητής του Πρωταθλήματος απέναντι στον Max Verstappen.

Οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2023 είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου από την πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό eSports πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles