spot_img

Ο Verstappen απόλαυσε τη μάχη με τον Schumacher

Ο Max Verstappen έδωσε τα εύσημα στον Mick Schumacher για την μονομαχία τους στο Grand Prix Μ. Βρετανίας. Ο νεαρός οδηγός της Haas σημείωσε τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του στην Formula 1.   

Ο αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλητή καταστράφηκε όταν στον 12ο γύρο στην πίστα του Silverstone παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να πέσει στις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογικής δεκάδας. Η RB18 παρέσυρε ένα σπασμένο κομμάτι της σπασμένης αεροτομής από το μονοθέσιο του Pierre Gasly, μετά το τρομακτικό ατύχημα του Guanyu Zhou, το οποίο αποσταθεροποίησε το πάτωμα του μονοθεσίου.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας. Βρείτε το link εδώ.

Στο τέλος του GP Μ. Βρετανίας, βρέθηκε να μάχεται με τον Mick Schumacher για την 7η θέση. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε σκληρή μάχη και κατάφερε να παραμείνει μπροστά. Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Verstappen μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη μάχη του με τον Γερμανό της Haas.

«Το μονοθέσιο χώλαινε αρκετά. Ήξερα ότι ο Mick προσπαθούσε να πάρει την έβδομη θέση και ήταν πολύ διασκεδαστικό. Φυσικά δεν ήταν τόσο ευχάριστο για εμένα, αλλά μπορούσα να εκτιμήσω αυτή την μονομαχία με κάποιον άλλο οδηγό. Μετά τον αγώνα του είπα πως κατάλαβα ότι μάχονταν για τους βαθμούς και μου απάντησε πως ήθελε πολύ τερματίσει έβδομος. Ήταν μια όμορφη μονομαχία και είδα πόσο πολύ το ήθελε». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά.

Στους τελευταίους γύρους του αγώνα ο Mick βρέθηκε πολύ κοντά στον Verstappen και με την βοήθεια του DRS πέρασε αμέσως στην επίθεση. Ο Ολλανδός έχοντας σοβαρή ζημιά στο πάτωμα του μονοθεσίου δυσκολεύτηκε να το κρατήσει σταθερό και βρισκόταν σε μειονεκτική θέση.  Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να αμυνθεί μέχρι το τέλος με τα δυο μονοθέσια να τερματίζουν κυριολεκτικά το ένα πίσω από το άλλο. Στο τέλος των δηλώσεών του τόνισε πως ο Mick πίεζε στο έπακρο για να τον προσπεράσει. 

«Στο σημείο εκείνο κάποιος από τους δυο έπρεπε να υποχωρήσει, αλλιώς θα βγαίναμε μαζί εκτός. Ευτυχώς είναι αρκετά έξυπνος οδηγός για να μην κάνει κάτι τέτοιο».

Θα καταφέρει ο Mick να συνεχίσει να προσφέρει βαθμούς στην ομάδα της Haas, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Formula 1; 

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles