spot_img

Leclerc: «Ελπίζω αύριο να ασκήσουμε πίεση στο Verstappen»

Ο Charles Leclerc έμεινε, σε γενικές γραμμές, ικανοποιημένος από την απόδοση της Ferrari στους 23 γύρους του αγώνα Sprint και ελπίζει πως θα μπορέσει να απειλήσει περισσότερο το Max Verstappen για τη νίκη στον κυριακάτικο αγώνα.

Ο Charles Leclerc διατήρησε τη 2η θέση, από την οποία και εκκινούσε, στον Αγώνα Sprint του GP Αυστρίας, με τα δεδομένα για τον αγώνα της Κυριακής στο Red Bull Ring να μην αλλάζουν ιδιαίτερα. Ο Μονεγάσκος προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό του στο πρώτο σκέλος, είχε μία μικρή μάχη με τον teammate του, Carlos Sainz, και έμεινε στη 2η θέση, παρόλο που στο τέλος πλησίασε το Max Verstappen στα 1,6s. Η πορεία των 23 γύρων άφησε ένα αίσθημα αισιοδοξίας στο Μονεγάσκο ενόψει του αγώνα της Κυριακής και το δεύτερο μέρος της μάχης εντός πίστας με τον Ολλανδό.

Ο Charles Leclerc περιέγραψε τον αγώνα Sprint από τη δική του ματιά, αμέσως μετά τη λήξη του.

«Ήταν δύσκολο, προφανώς το πρώτο σκέλος του αγώνα αφορούσε αποκλειστικά τη διαχείριση. Ο Max (Verstappen) ήταν πολύ γρήγορος, πίεσε πάρα πολύ στην έναρξη του αγώνα, επομένως εγώ απλά προσπαθούσα να ελέγξω τη φθορά των ελαστικών μου, ώστε να επιτεθώ στο τέλος. Έπειτα, είχαμε μία μικρή μάχη με τον Carlos. Όσο πλησίαζε το τέλος άρχιζα να πιέζω, κέρδιζα λίγο χρόνο, συνολικά ήμασταν πολύ κοντά. Ο κύριος αγώνας είναι αύριο, ελπίζουμε πως θα έχουμε το ίδιο καλή εκκίνηση με σήμερα και θα ασκήσουμε περισσότερη πίεση στον Max».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας.

Η πιθανότητα να συνεργαστούν οι δύο οδηγοί της Ferrari για να απειλήσουν τον Max Verstappen, είναι κάτι που θέλει ο Charles Leclerc, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Πραγματικά το ελπίζω».

Ο Charles Leclerc είδε τη διαφορά του από το Max Verstappen στο Πρωτάθλημα οδηγών να αυξάνεται κατά ένα πόντο μετά τον αγώνα Sprint του GP Αυστρίας και να φτάνει τους 44.

Δείτε το GP Κίνας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles