spot_img

O Verstappen είναι αντίθετος σε μία «γελοία» αλλαγή κανονισμών

Κατηγορηματικά ενάντια στην πρόταση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να καταργηθούν από τη Formula 1 οι κουβέρτες ελαστικών δήλωσε ο Max Verstappen χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως “γελοία”.

Πριν μήνες η FIA είχε ανακοινώσει το ενδεχόμενο από το 2024 και έπειτα να μην χρησιμοποιούνται πλέον οι κουβέρτες ελαστικών στη Formula 1. Αν και αναμέναμε επίσημη ψηφοφορία επί του θέματος στο τέλος του μήνα η Ομοσπονδία επέλεξε να αναβάλλει την λήψη αποφάσεων για έναν επιπλέον χρόνο.

Από την αρχή, πολλοί οδηγοί αλλά και οι ομάδες του grid γενικότερα δεν έδειχναν και ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την ιδέα αυτή. Ο Max Verstappen μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την πρόταση αυτή ως “γελοία”.

«Δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί είναι κάτι το πάρα πολύ δύσκολο. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πόσο απαιτητικό είναι να οδηγείς ένα μονοθέσιο με χίλιους ίππους έξω από τα pits ειδικά όταν η πίστα γλιστράει. Δεν είναι απαραίτητη μια τέτοια αλλαγή. Είναι κάτι που ήδη έχουμε και αυτές κουβέρτες ελαστικών νομίζω δεν παράγουν πολύ ενέργεια. Πιο πολύ ενέργεια καταναλώνουν οι μονάδες κλιματισμού σε ολόκληρο το paddock θεωρώ».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #121 για τη Formula 1 με… καλοκαιρινή διάθεση.

Οι κουβέρτες ελαστικών εξασφαλίζουν τα ελαστικά να διατηρούνται σε μια ικανοποιητική θερμοκρασία, ώστε οι οδηγοί να έχουν καλύτερη πρόσφυση στην έξοδό τους από τα pits. Ο Ολλανδός Πρωταθλητής υποστήριξε περεταίρω την άποψή του επί του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι οι μονομαχίες εντός πίστας με τις διαφορές στην συμπεριφορά των ελαστικών θα είναι αρκετά πιο δύσκολες και επικίνδυνες.

«Με τα ελαστικά θα βρούμε μεν μια λύση αλλά σίγουρα θα ελαττώσει το εύρος λειτουργίας και διάρκεια ζωής τους, γιατί μέχρι να τα φέρεις στην κατάλληλη θερμοκρασία θα έχουν υποστεί μεγάλη φθορά. Οι πιέσεις θα αυξηθούν δραματικά και όλο αυτό θα βλάψει τον ανταγωνισμό εντός πίστας. Πιστεύω οι μονομαχίες μερικές φορές βγαίνοντας από τα pits και με ζεστά ελαστικά είναι μια χαρά, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος για αλλαγές».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles