spot_img

Θα τρέχει και το 2024 η πανίσχυρη RB19 με άλλη ομάδα;

Η Red Bull RB19 που έχει κερδίσει όλους τους αγώνες της Formula 1 το 2022 αναμένεται να συμμετέχει και το 2024 σύμφωνα με τον David Croft.

Στη φετινή χρονιά της Formula 1, η Red Bull Racing κατάφερε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που είναι το φόβητρο του ανταγωνισμού. Η RB19 έχει κερδίσει τα 12 Grand Prix και τους 3 Αγώνες Σπριντ που έχουν διεξαχθεί στη φετινή σεζόν έως τώρα και είναι πολύ πιθανό να κερδίσει και όσους ακολουθούν μέχρι το Άμπου Ντάμπι.

Αν όμως η RB19 συνέχιζε να αγωνίζεται και το 2024, τότε αυτός θα ήταν ο χειρότερος εφιάλτης των υπόλοιπων ομάδων. Σύμφωνα με τον τηλεσχολιαστή του Sky Sports, David Croft, η Scuderia AlphaTauri το 2024 θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα με το φετινό μονοθέσιο της Red Bull Racing.

«Η AlphaTauri είναι μια ομάδα που με ενδιαφέρει πολύ. Ο Yuki Tsunoda οδηγεί καλά, έχει σκοράρει όλους τους βαθμούς της ομάδας μέχρι τώρα. Πιστεύω πως ο Daniel Ricciardo λειτουργεί ως κίνητρο, όχι μόνο για τον εαυτό του ή τον Yuki αλλά και για τον Perez. Θέλει όμως ο Ricciardo να αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως η AlphaTauri; Μπορεί, αν έχει ένα καλύτερο μονοθέσιο. Υπάρχουν αρκετές αναφορές, άσχετα με το ποιο όνομα θα έχουν, πως η ομάδα θα τρέξει του χρόνου με το φετινό μονοθέσιο της Red Bull. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν. Η Super Aguri χρησιμοποιούσε παλαιότερο μονοθέσιο της Honda. Αυτή η λύση λειτουργεί στην αρχή της σεζόν, όμως γρήγορα χάνεις σε εξέλιξη. Σίγουρα όμως θα βοηθήσει την AlphaTauri. Είναι βέβαια μια φήμη από το paddock».

Αυτό που περιγράφει ο Croft είναι πρακτικά αδύνατο, καθώς είναι παράνομο να χρησιμοποιεί μια ομάδα μονοθέσιο άλλης. Το παράδειγμα της Super Aguri που αναφέρει, το έκανε η Red Bull Racing με την Toro Rossο (νυν AlphaTauri) έως το 2009. Έκτοτε απαγορεύτηκε από τους κανονισμούς η χρήση ίδιου μονοθεσίου από δύο διαφορετικές ομάδες.

Οι κανονισμοί της Formula 1 επιτρέπουν στις ομάδες να προμηθεύονται ένα συγκεκριμένο αριθμό εξαρτημάτων όπως το κιβώτιο, η πίσω ανάρτηση, οι εισαγωγές αέρα φρένων και ο κινητήρας. Από την επόμενη σεζόν, η συνεργασία μεταξύ RBR και AlphaTauri θα γίνει πιο στενή, ωστόσο το σενάριο του Croft είναι επιστημονικής φαντασίας.

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles