spot_img

Ο Verstappen μαρτυρά το μυστικό της ταχύτητάς του

Ο Max Verstappen ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το γεγονός πως πήρε την pole position για το GP Ολλανδίας και δεν παρέλειψε να αποκαλύψει το μυστικό του.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Ολλανδός δήλωσε πως ένα πρόβλημα με το DRS, αλλά και τις ταχύτητες, του κόστισε σε χρόνο στον ταχύτερό του γύρο.

Διαβάστε επίσης: Ο Masi προαναγγέλλει αλλαγές μετά το φιάσκο στο Βέλγιο

Οι θεατές στην πίστα Zandvoort ξέσπασαν σε επευφημίες όταν ο τοπικός ήρωας Max Verstappen κέρδισε τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών από τον Lewis Hamilton μόλις για 0,038s. Ο Verstappen ήταν στην κορυφή από την πρώτη του προσπάθεια στο Q3, χρειάστηκε όμως να βελτιώσει ελάχιστα για να εξασφαλίσει την pole position με τον Βρετανό να κάνει πολύ καλή δεύτερη προσπάθεια, αλλά να μένει στη δεύτερη θέση.

Μετά την κατάκτηση της 7ης pole της σεζόν, ο Max Verstappen ρωτήθηκε για την αυτοπεποίθηση που είχε κατά τη διάρκεια της οδήγησής του, με τον ίδιο ν’ απαντά:

Δε δούλεψα με τον προσομοιωτή πριν έρθουμε ν’ αγωνιστούμε εδώ πέρα, οπότε μάλλον αυτό ήταν το “κλειδί” της επιτυχίας. Συνήθως κάνω δοκιμές στον προσομοιωτή. Δεν έκανα ούτε στην πίστα του Spa και πρέπει να ομολογήσω πως το μονοθέσιο ήταν μια χαρά, οπότε μάλλον αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Ασφαλώς είναι απίστευτο το συναίσθημα του να κατακτάς εδώ πέρα την pole position. Η οδήγηση σε αυτή την πίστα ήταν πολύ διασκεδαστική ήδη από το FP1. Όμως, στις κατατακτήριες δοκιμές, όταν έχεις πολύ λίγα καύσιμα, ήταν απίστευτη, ειδικά το sector 2 ήταν απολαυστικό. Και φυσικά, (ήταν εκπληκτική) η οδήγηση στην πατρίδα μου με όλους αυτούς τους θεατές να κάνουν σαν τρελοί όποτε περνούσα τη γραμμή τερματισμού. Επομένως, είμαι πολύ ικανοποιημένος που πήρα εδώ την pole position.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

O Max Verstappen δε γνώριζε για το πρόβλημα με το DRS στον τελευταίο γύρο μέχρι να το πληροφορηθεί στη διάρκεια των συνεντεύξεων, όμως όπως είπε και ο ίδιος δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην τελευταία του προσπάθεια.

Δεν το γνώριζα (το πρόβλημα στο DRS), αλήθεια συνέβη; Για μένα, πάντως, τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίτερα. Στην έξοδο της στροφής 3 υπάρχουν αναπηδήσεις και ανέβασα μία ταχύτητα παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Ήμουν 2 δέκατα πιο γρήγορος από τον χρόνο που είχα κάνει και σ εκείνο το σημείο, μέχρι τη στροφή 7, έχασα 1,5 δέκατο. Έπειτα, όταν έχεις μια ταχύτητα παραπάνω καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια, γι’ αυτό είχα λιγότερη στη συνέχεια του γύρου. Δε γνωρίζω, λοιπόν, πρέπει να το ελέγξω αλλά δεν ήξερα εκείνη την ώρα ότι το DRS ήταν κλειστό στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, αυτό δεν ήταν καλό.

Η Red Bull ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο στον ένα γύρο, με τον Max Verstappen να το επιβεβαιώνει στις κατατακτήριες δοκιμές. Η παρουσία, όμως, των δύο Mercedes πίσω του, αλλά και η απουσία του Perez από τις πρώτες θέσεις, κάνει πιο δύσκολη την υπόθεση νίκη για τον Verstappen στο GP Ολλανδίας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε το GP Long Beach για το πρωτάθλημα F2 του iFL.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles