spot_img

Ο Verstappen προτείνει να αρχίζουν νωρίτερα οι αγώνες

Ο Max Verstappen πιστεύει πως η Formula 1 θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει διαφορετική ώρα έναρξης στους αγώνες του προγράμματος, ώστε ν’ αποφευχθούν περιστατικά τύπου GP Βελγίου.

Μετά από καθυστέρηση σχεδόν 3 ωρών, ο Max Verstappen ήταν ο νικητής του GP Βελγίου, παρά το γεγονός ότι οι μόνοι γύροι που πραγματοποιήθηκαν ήταν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι οδηγοί κάλυψαν την απαιτούμενη απόσταση για να συγκεντρώσουν το 50% των πόντων, σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς.

Η πρωτιά του Verstappen, αλλά και η τρίτη θέση του Lewis Hamilton, μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών στους 3 πόντους, με τον οδηγό της Mercedes να παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Max Verstappen είπε μεταξύ άλλων πως δεν ήταν αυτός ο τρόπος που ήθελε να κερδίσει.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τις ερχόμενες εβδομάδες, οι επικεφαλής των ομάδων αλλά και της Formula 1 αναμένεται να επανεξετάσουν τα γεγονότα του GP Βελγίου. Ένα από τα ερωτήματα που επικρατεί λίγες ώρες μετά την περιπετειώδη διεξαγωγή του αγώνα είναι αν μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα από τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα. Ο Max Verstappen αναρωτήθηκε αν η έναρξη του αγώνα νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα μπορούσε να δώσει αρκετό περιθώριο στο να παρθεί μια απόφαση υπέρ της πιο ομαλής διεξαγωγής του.

Όταν την ημέρα του αγώνα επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες, θα ήταν καλύτερο η ώρα έναρξης να ήταν νωρίτερα από τις 15:00 το μεσημέρι, για παράδειγμα στις 12:00 ή στη 13:00. Για μένα, νομίζω πως μια τέτοια ώρα έναρξης είναι προτιμότερη γενικά. Με τα τωρινά δεδομένα, ήταν φυσιολογικό να καθυστερούσε η έναρξη του αγώνα γιατί ο καιρός χειροτέρευε διαρκώς, ώσπου στο τέλος νύχτωσε.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου.

Οι αγώνες της Ευρώπης αρχίζουν παραδοσιακά στις 15:00 το μεσημέρι, τοπική ώρα. Η αλλαγή έγινε λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν η ώρα έναρξης πήγε μία ώρα αργότερα. Οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή θα διατηρήσει το όριο των 3 ωρών για τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι πιο εύκολο για τους αγωνοδίκες να διακόψουν αυτό το όριο σε έκτακτες περιπτώσεις. Κάτι τέτοιο συνέβη λίγες μέρες νωρίτερα στο GP Βελγίου, όταν στην επανέναρξη δόθηκε χρονικό περιθώριο μίας ώρας . 

Οι θεατές αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στην πίστα περιμένοντας την έναρξη του αγώνα. Στο τέλος, όμως, έμειναν απογοητευμένοι, καθώς είδαν μόνο λίγους γύρους και αυτούς υπό το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Lewis Hamilton ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο γι’ αποζημίωση των θεατών. Ο Max Verstappen, πάντως, θεωρεί πως δεν ήταν δυνατό να οριστεί καινούρια ημερομηνία διεξαγωγής του GP Βελγίου, με σκοπό να έδιναν την ευκαιρία στους θεατές να δουν επιτέλους τους οδηγούς να αγωνίζονται μέσα στο 2021.

Ήδη διεξήχθησαν πολλοί αγώνες, θα έπρεπε να επιλεχθούν οι κατάλληλες πίστες για να καλυφθεί το πρόγραμμα. Δε θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε για το GP Βελγίου φέτος, ειδικά όταν η σεζόν περιλαμβάνει 22 αγώνες.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο GP Βελγίου προκάλεσαν αντιδράσεις από τις ομάδες, αλλά και τους φίλους της Formula 1. Η ηγεσία του αθλήματος ήδη εξετάζει πιθανές τροποποιήσεις των κανονισμών για να αποφύγουν τέτοιες αμφιλεγόμενες στιγμές στο μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles