spot_img

Η στροφή Parabolica αλλάζει όνομα προς τιμήν του Michele Alboreto

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η θρυλική στροφή Parabolica στην πίστα της Monza θα μετονομαστεί εις μνήμη του Michele Alboreto, λίγες μέρες πριν το φετινό GP Ιταλίας.

Το 2021 συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Michele Alboreto σε ηλικία 44 χρονών. Ο Ιταλός οδηγός, με 5 νίκες σε περίπου 200 εκκινήσεις, σκοτώθηκε ακαριαία σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Lausitzring της Γερμανίας. Στο πλαίσιο της επετείου του θανάτου του, το Automobile Club d’Italia (ACI) αποφάσισε ομόφωνα να δώσει το όνομά του στην τελευταία στροφή της πίστας της Monza.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το νέο πλήρες όνομα της Parabolica θα λέγεται “Curva Alboreto”, ενώ θα πραγματοποιηθεί τελετή για τη μετονομασία της στροφής το Σάββατο που θα διεξαχθεί το GP Ιταλίας. Στην τελετή, παρούσα θα είναι η γυναίκα του Michele Alboreto, Nadia, και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Παρόντες θα είναι, επίσης, ο πρόεδρος του ACI Angelo Sticchi Damiani, αλλά και ο εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, Stefano Domenicali.

Η στροφή Parabolica κατασκευάστηκε το 1955 και καθιερώθηκε ως μία από τις πιο φημισμένες στροφές στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα. Πρόκειται για μια δεξιά παρατεταμένη στροφή υψηλής ταχύτητας, η οποία καταλήγει στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της Monza. 

Μην χάσετε την Τρίτη 31 Αυγούστου την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Βελγίου

Ο Alboreto γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μιλάνο. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Ιταλούς οδηγούς της Formula 1. Η σημαντικότερη επιτυχία του στο άθλημα είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών του 1985 με τη Ferrari. Έχει αγωνιστεί, επιπλέον, στο DTM και το IndyCar, ενώ έχει κερδίσει και το 1997 στις 24H του Le Mans. Στην Formula 1 είχε επίσης 23 βάθρα, με προτελευταίο αυτό στην πίστα της Monza το 1988, όταν η Ferrari έκανε το 1-2 με νικητή τον Gerhard Berger και δεύτερο τον ίδιο. Από τότε έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια για να επανεμφανιστεί Ιταλός οδηγός στο βάθρο του GP Ιταλίας, όταν το 2005 στην 3η θέση βρέθηκε ο Giancarlo Fisichella με Renault. Από τότε δεν έχει επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το GP Ιταλίας διεξάγεται φέτος μία εβδομάδα αργότερα, από τη στιγμή που ανάμεσα σε αυτό και το GP Βελγίου προστέθηκε το GP Ολλανδίας. Θα αποτελέσει, επίσης, τον δεύτερο αγώνα στο 2021 που θα διεξαχθεί το σύστημα του sprint qualifying, το οποίο θα διαρκέσει 18 γύρους.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles