spot_img

Ο Verstappen τα χώνει στη Red Bull: «Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο»

Ο Max Verstappen δήλωσε άκρος δυσαρεστημένος με το τεράστιο λάθος της ομάδας στο Grand Prix Σιγκαπούρης το οποίο του κόστισε την pole position.

Η Red Bull racing κατά την τρίτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Σιγκαπούρης έκανε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της στην σεζόν. Στο Q3 πολλοί οδηγοί αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκο διαλέγοντας το πιο μαλακό σετ ελαστικών παρά το γεγονός ότι η πίστα σε αρκετά σημεία ήταν ακόμα βρεγμένη.

Ο Verstappen μετά από εντολή του pit wall στο team radio αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την τελευταία του προσπάθεια, η οποία πολύ πιθανόν να του χάριζε την pole position. Ο λόγος που η ομάδα αναγκάστηκε να δώσει την εντολή ήταν πως το μονοθέσιο του δεν θα διέθετε αρκετά καύσιμα και σύμφωνα με του κανονισμούς οι αγωνοδίκες μετά το τέλος της διαδικασίας θα πρέπει να μπορούν να αντλήσουν τουλάχιστον ένα λίτρο καυσίμων από τα μονοθέσια.

Φυσικά ο Verstappen δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το λάθος αυτό.

«Αυτό που συνέβη ήταν απίστευτα απογοητευτικό και δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί. Αν δεν έχεις βάλει αρκετά καύσιμα ή αν δεν έχεις υπολογίσει να κάνεις αυτούς τους έξι γύρους το παρακολουθείς κατά την διάρκεια της διαδικασίας και βλέπεις ότι δεν θα είναι αρκετά. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχαμε δει πολύ νωρίτερα. Εννοείται δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Η προσπάθεια είναι ομαδική και κάποιες φορές μπορεί να κάνω εγώ το λάθος κάποιες φορές η ομάδα και πάντα είναι απαράδεκτο. Φυσικά και μαθαίνεις κάτι από αυτό αλλά πραγματικά ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Ο Ολλανδός σε αρκετούς αγώνες έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ακόμα και αν ξεκινάει από την τελευταία θέση του grid στον αγώνα της Κυριακής. Παρ’ όλα αυτά όπως τόνισε πρέπει πρώτα να αποφορτιστεί από την ένταση του περιστατικού.

«Η πίστα μοιάζει πολύ με το Μονακό και είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προσπέραση. Ίσως καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι μέσα από την στρατηγική του αγώνα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω την διάθεση να σκεφτώ τον αυριανό αγώνα αυτή την στιγμή. Φυσικά μόλις μπω στο μονοθέσιο θα τα δώσω όλα αλλά τώρα είμαι πολύ εκνευρισμένος με το περιστατικό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Verstappen στο Grand Prix Σιγκαπούρης μπορεί να κλειδώσει και μαθηματικά το δεύτερο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles