spot_img

Ο Verstappen «τα χώνει» στην F1 για την κατεύθυνση που ακολουθεί

Ο Max Verstappen «έκραξε» τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η F1 τα τελευταία χρόνια και τους κανονισμούς που ετοιμάζει για το 2026.

Τα τελευταία χρόνια οι οδηγοί της Formula 1 τείνουν να παραπονιούνται ολοένα και περισσότερο για τα μονοθέσια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το βάρος, καθώς σήμερα το κατώτατο όριο είναι 798kg, ενώ πριν από 20 χρόνια βρισκόταν στα 600kg.

Παρά τα τρομερά επίπεδα κάθετης δύναμης που παράγουν έχουν αρνητικά χαρακτηριστικά που κάνουν ακόμη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Max Verstappen, να κατσουφιάζει. Μιλώντας για την τωρινή γενιά μονοθεσίων, ο οδηγός της Red Bull Racing ανέφερε:

«Τα τωρινά μονοθέσια στις γρήγορες στροφές είναι πολύ καλά. Στις αργές στροφές όμως νιώθεις σαν να είναι βάρκες. Τα προηγούμενα μονοθέσια που είχαμε ήταν πιο ευλύγιστα, αλλά τα τωρινά παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη στις γρήγορες στροφές».

Ακούστε τη νέα μας εκπομπή για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας και τις προβλέψεις μας για τον αγώνα της Κίνας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε play στο παρακάτω βίντεο. 

Το 2026 οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν σημαντικά και αυτό θα επηρεάσει σημαντικά την εμφάνιση και τον τρόπο με τον οποίο παράγουν αεροδυναμική. Ο Verstappen εξέφρασε την άποψη και τις ανησυχίες του για το δρόμο που έχει χαράξει η Formula 1.

«Δεν είμαι σίγουρος πως οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Έτσι δείχνει η κατάσταση προς το παρόν. Ελπίζω να γίνουν οι βελτιώσεις που χρειάζονται. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να παλέψουμε για το βάρος των μονοθεσίων. Θέλουμε να το μειώσουμε αντί να έχουμε νέα κόλπα με τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα για να βελτιωθούν τα προσπεράσματα και να μειωθεί ο ακάθαρτος αέρας. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να γίνουν αυτά που θέλουμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles