spot_img

O Vettel μιλά για τον κακό αγώνα του στο Nurburgring

Ο Sebastian Vettel θεωρεί ότι πήρε πολλά ρίσκα μετά το τετ α κε που τον άφησε κολλημένο πίσω από αλλά μονοθέσια για το υπόλοιπο του αγώνα του GP Άιφελ.

Ο Γερμανός προσπαθούσε να περάσει τον Antonio Giovinazzi, όταν στον 11ο γύρο, έχασε τον έλεγχο στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να κάνει (μισό) τετ α κε, που τον άφησε με flat spotted ελαστικά και τον οδήγησε σε αναγκαστικό pit-stop νωρίτερα από το προβλεπόμενο (σ.σ είχε ξεκινήσει τον αγώνα με τη μέση γόμα)

Χάσαμε τη θέση από μια Alfa και μετά κολλήσαμε πίσω τους . Ήταν πάρα, πάρα πολύ δύσκολο να περάσεις , πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις (τον προπορευόμενο). Κατάφερνα να τον πλησιάσω μόλις στο τελευταίο κομμάτι της ευθείας . Νομίζω πως έχασα το αυτοκίνητο όταν έκανα τις μανούβρες πίσω του. Πρέπει να το ξαναδώ , αλλά νομίζω ότι πήρα αρκετό ρίσκο εκείνη τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Bottas: «Κάτι πήγε πολύ λάθος με τον κινητήρα»

Ο Οδηγός της Scuderia τερμάτισε εκτός βαθμών, στην 11η θέση. Η Ferrari επέλεξε να τον βάλει στα pit υπό το καθεστώς του SC περνώντας τον σε μαλακή γόμα για τους τελευταίους γύρους του αγώνα (για την ακρίβεια ο Vettel έκανε το pitstop του ελάχιστα πριν βγει το αυτοκίνητο ασφαλείας). Ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να περάσει τον Giovinazzi για την τελευταία βαθμολογούμενη θέση.

Με το SC υπήρχε μια ελπίδα για βαθμούς, αλλά δεν έγινε τελικά. Πιστεύω ήμασταν ταχύτεροι και μπορούσαμε να τερματίσουμε ψηλότερα, αλλά ήταν περίεργος αγώνας . Όχι η πρώτη φορά που μένουμε κολλημένοι πίσω από κάποιον, οπότε κρίμα που δεν βαθμολογηθήκαμε σήμερα

Για ακόμα έναν αγώνα, η απόδοση του ήταν αρκετά μέτρια. Η παρουσία του στη Ferrari δείχνει ένα άτομο που θέλει να φύγει το 2020 όσο το δυνατό γρηγορότερα. Το 2021 ο Vettel θα μετακομίσει στην Aston Martin στην οποία μάλιστα αγόρασε και μετοχές.
Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slisptream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles