spot_img

Bottas: «Κάτι πήγε πολύ λάθος με τον κινητήρα»

Ο Valtteri Bottas ξεκίνησε τον αγώνα του GP Άιφελ με εμφατικό τρόπο, με τη συνέχειά του ωστόσο να επιφυλάσσει αρκετές άτυχες στιγμές.

Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση και αμύνθηκε πεισματικά απέναντι στον Lewis Hamilton. Ο ρυθμός του στους πρώτους γύρους ήταν εξαιρετικός, με την κατάσταση να αρχίζει να διαφοροποιείται δραματικά στον γύρο 12.

Ο Bottas είχε ένα μπλοκάρισμα στο φρενάρισμα για την πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα να ανοιχτεί υπερβολικά στην έξοδο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Hamilton να βρεθεί στο πλάι του ομόσταυλού του και να τον προσπεράσει στο αμέσως επόμενο σύμπλεγμα των στροφών 2-3-4. Αμέσως μετά από αυτή την αλλαγή στην πρωτοπορία, τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα για τον Φινλανδό.

Οι αμέσως επόμενοι γύροι τον βρήκαν να έρχεται αντιμέτωπος με μεγάλη απώλεια δύναμης στον κινητήρα του. Η ομάδα πήρε την απόφαση να τον αποσύρει από τον αγώνα στον γύρο 18.

Απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση της φετινής ιδιαίτερης σεζόν, με τον Bottas να είναι 69 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής Hamilton. Οι ελπίδες του για τον φετινό τίτλο είναι πλέον απειροελάχιστες.

Διαβάστε επίσης: Hamilton: «Δεν το περίμενα να φτάσω τον Michael»

Οι δηλώσεις του Valtteri Bottas:

Είναι πολύ απογοητευτικό να τελειώνει ένας αγώνας με τέτοιον τρόπο. Χαιρόμουν πολύ την οδήγησή μου, μέχρι που άρχισα να χάνω δύναμη κατά το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Η μάχη με τον Lewis στην εκκίνηση και στις πρώτες στροφές ήταν φοβερή, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω εύκολη τη ζωή του. Προφανώς, αργότερα είχα ένα μπλοκάρισμα στα φρένα για την πρώτη στροφή και έχασα την θέση, κάτι που με οδήγησε να μπω στα pits νωρίς. Τα νέα ελαστικά άρχισαν να δουλεύουν καλά και μπορούσα να ελπίσω σε κάποιο undercut. Τα πάντα ήταν ακόμη ανοιχτά.

Μετά δυστυχώς έχασα πολλή ισχύ – κάτι πήγε πολύ λάθος με τον κινητήρα. Θα ερευνήσουμε περί τίνος επρόκειτο, αλλά ήταν οπωσδήποτε μια πολύ άτυχη εξέλιξη. Συνέχισα για μερικούς γύρους ώστε να δω αν θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.

Οι δηλώσεις του Toto Wolff:

Ο ρυθμός του Valtteri στους πρώτους γύρους ήταν εξαιρετικός. Είναι κρίμα που είχε το μπλοκάρισμα και ύστερα το πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος. Διαφορετικά θα μπορούσε σίγουρα να παλέψει για τη νίκη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ακριβή αιτία που εγκατέλειψε, χρειάζεται να αναλύσουμε τα δεδομένα μας.

Ακούστε την εκπομπή για την F1 “Slipstream” με καλεσμένο τον Πάνο Σεϊτανίδη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles