spot_img

Ο Villeneuve έμεινε άφωνος με τον αγώνα στην Jeddah

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 του 1997, Jacques Villeneuve, περιέγραψε τη μάχη για την πρώτη θέση στο GP Σαουδικής Αραβίας, ανάμεσα στους Max Verstappen και Lewis Hamilton, ως αγώνα “ενοικιαζόμενων kart”.

Ο Jacques Villeneuve έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 και ήταν πρωταγωνιστής στη μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών το 1997, το οποίο και κατέκτησε, απέναντι στον Michael Schumacher. Ο Καναδός είναι πλέον σχολιαστής στην τηλεόραση και προβληματίστηκε, βλέποντας τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στον πρώτο αγώνα Formula 1 στην πίστα της Jeddah.

Διαβάστε επίσης: Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι στο GP Σαουδικής Αραβίας;

Ο Villeneuve μίλησε στην ιστοσελίδα motorsport.com, όπου και χαρακτήρισε την μάχη για την πρώτη θέση ως “αγώνα ενοικιαζόμενων kart”, ενώ αναρωτήθηκε μήπως το άθλημα γίνεται “Hollywood show”.

Αυτό δεν ήταν Formula 1, ήταν αγώνας ενοικιαζόμενων kart. Τα πάντα εξελίχθηκαν λάθος, επομένως δεν είμαι σίγουρος για το τι πρέπει να πω. Και είναι δύσκολο να μείνεις ουδέτερος, είναι δύσκολο να κάνεις κάποιο σχόλιο για το τι συμβαίνει κάθε φορά και να θεωρείσαι ουδέτερος. Πάντα θα υπάρχει η αίσθηση πως θα είσαι με το μέρος κάποιου, τότε είναι που γίνεται υπερβολική αυτή η κατάσταση. Θέλουμε να έχουμε αθλητισμό και καλό προϊόν για τη Formula 1; Ή απλά θέλουμε ένα Hollywood show; Εάν θέλουμε το δεύτερο, ο αγώνας ήταν καταπληκτικός.

Είναι, όμως, όλα αυτά η ουσία της Formula 1; Δεν ξέρω. Κι έπειτα, όταν βλέπεις τους επικεφαλής των ομάδων, ο καθένας φωνάζει και ασκεί πίεση ακόμα και στους κριτές κλπ, αυτό γίνεται αστείο. Πραγματικά έχει γίνει αστείο αυτό. Ήταν τέλειο για τους θεατές, συνεπώς θ’ αυξήσει, πιθανώς, τη θέαση, κάτι που είναι πολύ καλό για τη Formula 1. Όμως, αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από το ίδιο το άθλημα, αυτό είναι όλο. Σε τελική ανάλυση, εξαρτάται εάν είσαι παραδοσιακός θεατής του αθλήματος ή όχι.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Αναφορικά με τη σύγκρουση που είχαν οι δύο οδηγοί όταν ο Verstappen φρέναρε στη στροφή 26, ο Villeneuve ανέφερε το πλεονέκτημα του DRS ως το βασικό λόγο για την επαφή των δύο διεκδικητών.

Κάποιος μειώνει ταχύτητα μπροστά σου, εσύ τον προσπερνάς. Το πρόβλημα είναι αυτές οι ανόητες γραμμές DRS (σημεία εντοπισμού). Και ο Lewis (Hamilton) δεν ήθελε να περάσει τη ζώνη DRS μπροστά από τον Max (Verstappen). Ήξερε πως ο Max τον άφηνε να περάσει, απλά δεν ήθελε να έχει εκείνος το DRS για την επόμενη ευθεία, επειδή ο Max θα τον περνούσε ξανά, επομένως αμφότεροι έκαναν τον χαζό εκείνη τη στιγμή.

Ο Jacques Villeneuve έκανε ένα μικρό σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις του διευθυντή αγώνα, Michael Masi, με τις δύο ομάδες:

Δεν έχω ακούσει ποτέ για μια τέτοια συμφωνία. Δεν είναι, αυτό το συγκεκριμένο, στους κανονισμούς, απλά δεν το κατάλαβα.

Τέλος, ο Villeneuve ελπίζει σ’ ένα πιο καθαρό και ήρεμο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.

Είναι πίστα που ταιριάζει στη Red Bull. Όμως, με τον κινητήρα που έχει ο Lewis, η κάθε πίστα είναι του Lewis τώρα. Απλά ελπίζω πως θα έχουμε έναν ωραίο, καθαρό αγώνα. Κι εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος οδηγός. Δεν θέλω κάτι σαν το GP Σαουδικής Αραβίας, δεν θέλω Hollywood, τουλάχιστον όχι στον τελευταίο αγώνα. Είχαμε ήδη αρκετά σκηνικά τύπου Hollywood τη φετινή σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Jacques Villeneuve είναι ένας άνθρωπος που έχει αρκετές φορές τοποθετήσεις που συζητούνται αρκετά. Ωστόσο, αναγνώρισε πως τα συμβάντα του GP Σαουδικής Αραβίας ξεφεύγουν από την πεμπτουσία της Formula 1, που είναι το racing, έστω και αν υπάρχουν αρκετές φορές επιθετικές κινήσεις. 

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles