spot_img

Προειδοποίηση στους Hamilton-Verstappen για αφαίρεση βαθμών

Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών στο Άμπου Ντάμπι, εάν προβούν σε αντιαθλητικές πράξεις.

Ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, υπενθύμισε τις ομάδες και τους οδηγούς που διεκδικούν πρωταθλήματα πως οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά στο φινάλε της σεζόν, το GP Άμπου Ντάμπι, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα αφαίρεση πόντων από τις βαθμολογίες.

Η συναρπαστική σεζόν του 2021 στη Formula 1 οδηγείται σε μεγάλο τελικό, στην πίστα Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι. Οι Max Verstappen και Lewis Hamilton είναι ισόβαθμοι μετά από 21 αγώνες και ο βασικός στόχος αμφότερων είναι να τερματίσει ο ένας πιο πάνω από τον αντίπαλό του. Ωστόσο, είναι ορατό το ενδεχόμενο της ισοβαθμίας, στην οποία υπερτερεί ο Max Verstappen καθώς κερδίζει στο δεύτερο κριτήριο με το οποίο κρίνεται μία θέση στο Πρωτάθλημα, το οποίο είναι οι νίκες (9 νίκες ο Verstappen, 8 ο Hamilton).

Διαβάστε επίσης: Ποιοι εντυπωσίασαν και ποιοι όχι στο GP Σαουδικής Αραβίας;

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν έχουν λείψει οι στιγμές έντασης ανάμεσα στον Hamilton και τον Verstappen, με τελευταίο παράδειγμα τα διάφορα συμβάντα στον τελευταίο αγώνα, το GP Σαουδικής Αραβίας. Μέχρι τώρα, οι αγωνοδίκες λειτουργούν με όσο γίνεται μεγαλύτερη επιείκεια, καθώς δεν υπάρχει η επιθυμία να κριθεί εκτός πίστας η έκβαση του Πρωταθλήματος οδηγών. Ωστόσο, ο Michael Masi αποφάσισε να ξεκαθαρίσει ενόψει του τελευταίου αγώνα πως η διεύθυνση αγώνα δεν θ’ ανεχτεί οποιαδήποτε συμπεριφορά κρίνει πως δεν ανήκει στο “fair play”.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Στην έκδοση των καθιερωμένων σημειώσεων αγώνα για το GP Άμπου Ντάμπι, ο Masi συμπεριέλαβε ορισμένα άρθρα του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα της FIA (International Sporting Code – ISC) προς υπενθύμιση, κυρίως, στη Red Bull και τη Mercedes. Τα άρθρα αναφέρονται στη συμπεριφορά όλων των μελών μιας ομάδας, την αθλητική “διαγωγή”, καθώς και τις πιθανές συνέπειες σε ενδεχόμενη σχετική τιμωρία τους.

Τα άρθρα που παρέθεσε ο Michael Masi είναι τα παρακάτω:

Άρθρο 9.15.1: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για όλες τις ενέργειες ή παραλείψεις οποιουδήποτε ατόμου συμμετέχει, ή παρέχει υπηρεσίες και συνδέονται με την πλευρά τους, σε κάποιο Πρωτάθλημα. Συμπεριλαμβάνονται ειδικότερα οι “υπάλληλοί” τους, άμεσοι ή έμμεσοι, οδηγοί, μηχανικοί, σύμβουλοι, όσοι προσφέρουν υπηρεσίες, ή και θεατής, καθώς και οποιοδήποτε άτομο στο οποίο ο αγωνιζόμενος έχει επιτρέψει την είσοδο στις περιοχές που υπάρχουν κρατήσεις (Reserved Areas).

Άρθρο 12.2.1 – Παραβίαση κανονισμών και ειδικότερα του άρθρου 12.2.1.l: Οποιαδήποτε παράβαση των αρχών της νομιμότητας στο Πρωτάθλημα, συμπεριφορά με αντιαθλητικό τρόπο ή προσπάθεια επιρροής σε αποτέλεσμα του Πρωταθλήματος με τρόπο που είναι αντίθετος στο ήθος του αθλητισμού.

Άρθρο 12.4.5: Για όλα τα Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Αναμετρήσεις, Τρόπαια, Διοργανώσεις, που ανήκουν στη FIA, οι αγωνοδίκες ίσως αποφασίσουν να επιβάλλουν τις ακόλουθες ποινές: Τιμωρία για ένα ή περισσότερα Πρωταθλήματα, αφαίρεση πόντων για το εκάστοτε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Αναμέτρηση, Τρόπαιο, Διοργάνωση.

Άρθρο 12.4.5.a: Οι πόντοι δεν θα έπρεπε να αφαιρούνται ξεχωριστά από τους Οδηγούς και τους αγωνιζόμενους, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις σημειώσεις αγώνα του Michael Masi για το GP Άμπου Ντάμπι είναι η προειδοποίηση προς τις ομάδες πως θα παρακολουθούνται στενά για οτιδήποτε κάνουν που μπορεί να θεωρηθεί αντιαθλητικό και πως οποιαδήποτε επιβολή τιμωριών θα επηρεάσουν τόσο τους οδηγούς, όσο και τις ίδιες τις ομάδες. Σε περίπτωση δηλαδή που δούμε αντιαθλητική συμπεριφορά ανάμεσα στους Hamilton και Verstappen, τότε θα δούμε αφαίρεση βαθμών για έναν εκ των δύο.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles