spot_img

Ο Villeneuve βγάζει το καπέλο στον «άψογο» Stroll

Ο πρωταθλητής του 1997 Jacques Villeneuve θεωρεί πως η pole position στην Τουρκία αξίζει να πιστωθεί στις ικανότητες του Lance Stroll.

Ο Καναδός έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον συμπατριώτη του στο παρελθόν, φτάνοντας μέχρι και να αναρωτηθεί για το αν αξίζει όντως να βρίσκεται στο grid ή αν ευθύνεται γι’ αυτό ο πατέρας του. Ωστόσο, ο πάντα καυστικός Jacques πιστεύει ότι ο Stroll απέδειξε την αξία του στις βρεγμένες κατατακτήριες του GP Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Leclerc θα διαπρέψει αλλά χρειάζεται υπομονή

Σε δηλώσεις στο SkySport Italia μεταξύ άλλων, ο Villeneuve τονίζει για τον Stroll:

Ο Lance οδήγησε εκπληκτικά στις κατατακτήριες και ο γύρος του ήταν άψογος. Δεν έκανε κανένα λάθος σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Δεν έχει να κάνει με την τύχη. Ήταν καθαρά θέμα ικανοτήτων. Κανείς δεν κατάφερε να κάνει τα ελαστικά να δουλέψουν τόσο καλά όσο αυτός.

Τα αποτελέσματα του Stroll στα σχεδόν 4 χρόνια που αγωνίζεται, σε σχέση με τους teammate του, δείχνουν ότι πρέπει και μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Ο Villeneuve όμως πιστεύει πως αυτή η εμφάνιση δείχνει κάτι για τις ικανότητες του σε δύσκολες και περίεργες συνθήκες.

Είναι αξιοσημείωτο το πώς τα καταφέρνει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ήταν 4ος στις κατατακτήριες στη Monza το 2017 υπό βροχή. Μετά ανέβηκε στο βάθρο στο Baku την ίδια χρονιά, σε έναν αγώνα που οι οδηγοί εγκατέλειπαν ο ένας μετά τον άλλον. Φέτος επίσης, σε έναν χαοτικό αγώνα στη Monza, κατέκτησε την 3η θέση. Φαίνεται λοιπόν να νιώθει άνετα όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες.

Ακούστε την εκπομπή για την F1, “Slipstream”, με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles