spot_img

Ο Wolff παρότρυνε τον Masi να ανακηρύξει τον Hamilton νικητή

Ο (εξοργισμένος) επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, προσπάθησε να “ωθήσει” τον Michael Masi ν’ ανακαλέσει την αμφιλεγόμενη επιλογή του στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς, το GP Άμπου Ντάμπι, ήταν κάτι παραπάνω από συναρπαστικός, χαρίζοντας ένα κλείσιμο στη φετινή σεζόν με έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. Ο Lewis Hamilton βρισκόταν στην πρωτοπορία και φαινόταν πως θα κατάφερε να πάρει τη νίκη και τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο του. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή στον 53ο γύρο. Ο Nicholas Latifi είχε σύγκρουση με τον τοίχο στη στροφή 14, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Verstappen να κάνει “δωρεάν” pit stop κάτω από το συγκεκριμένο καθεστώς.

Διαβάστε επίσης: Ο Verstappen θέλει να μείνει «για πάντα» στη Red Bull

Ο Lewis Hamilton δεν ακολούθησε την επιλογή του Ολλανδού για αλλαγή ελαστικών. Έτσι, στη συνέχιση του αγώνα, σε κανονική ροή για έναν μόνο γύρο, ο Verstappen μπόρεσε να περάσει το Βρετανό και να κατακτήσει τη νίκη και το Πρωτάθλημα οδηγών. Οι αγωνοδίκες, ωστόσο, πήραν απόφαση να περάσουν μόνο 5 από τα 8 μονοθέσια που βρίσκονταν ένα γύρο πίσω, ώστε να υπάρχει καθαρή μάχη για τη νίκη στον τελευταίο γύρο.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ακούστηκε στην ενδοεπικοινωνία του με την FIA πριν την έναρξη του τελευταίου γύρου να λέει:

Michael (Masi), αυτό δεν είναι σωστό!

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Toto Wolff ήταν εκνευρισμένος και επικοινώνησε ξανά άμεσα με τον Michael Masi, ζητώντας του ν’ ανακαλέσει την απόφαση που πήρε. Η στιχομυθία που υπήρξε ήταν η ακόλουθη:

Masi: Σε ακούω, Toto.

Wolff: Πρέπει να επαναφέρεις τον προηγούμενο γύρο, αυτό δεν είναι σωστό.

Masi: Toto, λέγεται μηχανοκίνητος αγώνας. Εντάξει;

Wolff: Συγγνώμη;;

Masi: Επιλέξαμε ν’ αφήσουμε τα μονοθέσια να τρέξουν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes κατέθεσε επίσημη ένσταση για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι. Η διαμαρτυρία της όμως δεν γίνεται δεκτή, τουλάχιστον αυτήν τη στιγμή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles