spot_img

Οι «περίεργες» αποφάσεις στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι

Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν του 2021, το GP Άμπου Ντάμπι, ήρθε να προστεθεί στη λίστα των αγώνων που οι αγωνοδίκες προκάλεσαν διάφορα ερωτηματικά με τις αποφάσεις τους.

Οι αγωνοδίκες ήταν, για μία ακόμα φορά, αρνητικοί πρωταγωνιστές σε αγώνα Formula 1, ο οποίος ήταν και ο κρισιμότερος της σεζόν, εφόσον θα αναδείκνυε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Οι αποφάσεις τους ξεσήκωσαν αντιδράσεις από το ξεκίνημα του αγώνα, όταν δεν έδωσαν κάποια ποινή για τον τρόπο με τον οποίο ανάκτησε τη θέση του ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός βγήκε εκτός στη στροφή 6 και επέστρεψε εντός πίστας μετά τη στροφή 7, ουσιαστικά “κόβοντας” δρόμο. Μετά από σημείωση του περιστατικού, οι αγωνοδίκες έλαβαν την απόφαση να μη δώσουν κάποια ποινή στον Hamilton, ο οποίος και κράτησε την πρώτη θέση.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση, ωστόσο, δημιουργήθηκε όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 53ο γύρο, μετά από την έξοδο που είχε ο Nicholas Latifi και τη σύγκρουσή του δτον τοίχο στη στροφή 14. Πιο συγκεκριμένα, πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση των αγωνοδικών σχετικά με τα μονοθέσια που ήταν πίσω 1 γύρο και θα περνούσαν τους πρωτοπόρους. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να μην γίνει κάτι τέτοιο, ίσως γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί γύροι, κάτι που έχει το δικαίωμα να το κάνει, άσχετα αν είναι η σωστή ή λάθος ενέργεια.

Ωστόσο, στο τέλος πάρθηκε απόφαση να περάσουν μόνο 5 από τα 8 μονοθέσια που ήταν 1 γύρο πίσω, τα οποία και ήταν ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Max Verstappen. Η παραπάνω απόφαση είναι κάτι το οποίο έρχεται σε αντίφαση με τους αγωνιστικούς κανονισμούς. Σύμφωνα με αυτούς, πρέπει καταρχήν να περάσουν όλα τα μονοθέσια που βρίσκονται ένα γύρο πίσω και όχι ορισμένα από αυτά. Επιπλέον, όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, το αυτοκίνητο ασφαλείας οφείλει να μπει στα pits στον επόμενο και όχι στον τρέχοντα γύρο του αγώνα. Αυτή είναι και η δεύτερη περίπτωση που το race control λειτούργησε διαφορετικά από τον τρόπο που προβλέπουν οι κανονισμοί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Με αφορμή τις αποφάσεις αυτές, η Mercedes έχει ήδη καταθέσει ένσταση για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι. Οι επόμενες ώρες (ίσως και ημέρες;) θα έχουν έντονο ενδιαφέρον για την έκβαση του Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles