spot_img

Ο Verstappen θέλει να μείνει «για πάντα» στη Red Bull

Ο Max Verstappen κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1, στο GP Άμπου Ντάμπι, και μετά την μεγάλη του επιτυχία δήλωσε πως θα ήθελε να συνεχίσει με την ομάδα της Red Bull για «το υπόλοιπο της ζωής του».

Ο «Ιπτάμενος» Ολλανδός, μετά από μια συγκλονιστική σεζόν, κατάφερε επιτέλους να στεφτεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην πίστα της Yas Marina. Ο αγώνας του δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, όταν ο Lewis Hamilton έκανε ταχύτερη εκκίνηση και άνοιξε γρήγορα την διαφορά. Στους τελευταίους γύρους, το ατύχημα του Nicholas Latifi χάρισε την ιδανική ευκαιρία στον Max για τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Οι «περίεργες» αποφάσεις στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι

Φυσικά, ο Verstappen δεν έκρυψε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς την Red Bull.

Πραγματικά τους αγαπώ όλους και είμαι σίγουρος πως το ξέρουν. Εύχομαι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί έτσι για τα επόμενα δέκα ή και δεκαπέντε χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουν τα πράγματα και θέλω να μείνω μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής μου. Τόσο ο Christian (Horner) όσο και ο Helmut (Marko) μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με δέχτηκαν στην ομάδα το 2013. Φυσικά, από τότε βασικός μας στόχος ήταν να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και επιτέλους τα καταφέραμε.

Μέχρι και το ατύχημα η ομάδα ήλπιζε σε θαύμα, καθώς η διαφορά από τον Hamilton έμοιαζε αρκετά μεγάλη για τους λίγους γύρους που απέμεναν. Με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Verstappen πρόλαβε να μπει στα pits βάζοντας την μαλακή γόμα. Η αλλαγή ελαστικών τού έδωσε το πάνω χέρι να προσπεράσει για τη νίκη, στον τελευταίο γύρο.

Σε όλο τον αγώνα έβαζα τα δυνατά μου και η ευκαιρία ήρθε στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Είμαι κυριολεκτικά άφωνος και όλοι στην ομάδα και στο εργοστάσιο της Honda άξιζαν αυτή τη μεγάλη νίκη. Είναι μια τρομερή εμπειρία να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και απολαμβάνω κάθε στιγμή που δουλεύω σε αυτό το περιβάλλον. Εννοείται πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν πραγματικά χωρίς την βοήθεια του Checo (Sergio Perez), είναι απίστευτος team-mate. Φέτος ήταν μια απίστευτη χρονιά!

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η δράση της φετινής σεζόν μπορεί να έλαβε τέλος εντός πίστας, αλλά όχι και εκτός αυτής. Η ομάδα της Mercedes έχει ήδη καταθέσει ένσταση για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles