spot_img

O Wolff συμπάσχει με τις ατυχίες της Ferrari

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παρόλο που αναγνώρισε τις λάθος επιλογές στη στρατηγική της Ferrari στο GP Ουγγαρίας, απέφυγε να κριτικάρει τα άτομα της ιταλικής ομάδας.

Η Ferrari στο GP Ουγγαρίας πλήρωσε για ένα ακόμα αγώνα τις λάθος επιλογές της, αναφορικά με τη στρατηγική των οδηγών της. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc, παρόλο που εκκινούσαν από τις θέσεις 2 και 3 στο Hungaroring, τερμάτισαν στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα, χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη για τα Πρωταθλήματα. Ιδιαίτερη κριτική δέχτηκε η Ferrari για την επιλογή των hard ελαστικών στο Leclerc, παρόλο που όσοι οδηγοί τα χρησιμοποίησαν μέχρι εκείνο το σημείο ήταν φανερό πως δυσκολεύονταν με αυτά. Ο Μονεγάσκος έκανε ένα επιπλέον pitstop για να βγάλει τη hard γόμα κι έπεσε στην 6η θέση, παρόλο που σε ένα σημείο του αγώνα ήταν επικεφαλής.

Αρκετοί ήταν αυτοί που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη στρατηγική της Ferrari στο GP Ουγγαρίας. Ωστόσο, αυτό ήταν κάτι που απέφυγε, μιλώντας στα media, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω, καθώς το να «επιτίθεσαι» (λεκτικά) σε ένα άτομο δεν είναι ποτέ σωστό. Δεν ξέρω ποιοι ήταν οι λόγοι, γιατί αποφάσισαν να βγάλουν νωρίς τα medium ή δεν εκμεταλλεύτηκαν τα soft στην αρχή του αγώνα, όμως νομίζω πως αυτό τους κόστισε τη νίκη. Η Ferrari ήταν γρήγορη, όμως δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Toto Wolff σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως είναι πιο εύκολο, γενικότερα, να εφαρμόσει τη λάθος στρατηγική το μονοθέσιο που προηγείται.

«Πρέπει να πάρεις αποφάσεις οι οποίες ενδέχεται να κοστίσουν στη διάρκεια του αγώνα. Με δεδομένη τη θέση του Max (Verstappen) στον αγώνα, εάν κοιτάξετε τις αποφάσεις της Red Bull, λογικά δεν θα τις έπαιρναν εάν ο Leclerc βρισκόταν στο κυνήγι του. Είναι πάντα πιο δύσκολο όταν βρίσκεται μπροστά στον αγώνα να πάρεις τη σωστή απόφαση».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Red Bull Racing δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκμεταλλευτεί τις λανθασμένες επιλογές της Ferrari στους αγώνες. Η Mercedes την έχει πλησιάσει στους 30 πόντους και η μάχη για τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών αναμένεται ενδιαφέρουσα στους τελευταίους 9 αγώνες της φετινής σεζόν στη Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles