spot_img

Ocon: «Στην Alpine εγώ έβγαζα όλη την δουλειά, ο Alonso τίποτα»

Ο Esteban Ocon μετά την λήξη της διετής συνεργασίας του με τον Fernando Alonso στην ομάδα της Alpine Renault αποκάλυψε την μεγάλη απογοήτευση ως teammate του 2-φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Το 2021 ο Ισπανός οδηγός επέστρεψε στην Formula 1 μετά από δυο χρόνια αποχής υπογράφοντας με την Alpine μονοετές συμβόλαιο. Η ομάδα κατάφερε να κρατηθεί ζωντανή στην μάχη του midfield και τερμάτισε στην 5η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με τον Alonso να ανανεώνει το συμβόλαιο του για μια επιπλέον χρονιά. Το 2022 αποδείχθηκε όμως μεγαλύτερη πρόκληση για την ομάδα εντός και εκτός πίστας. Το αγωνιστικό πακέτο της Α522 παρουσίασε πολλά προβλήματα ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν και κατά τις χειμερινές δοκιμές, καθώς και πολλά προβλήματα αξιοπιστίας καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Τα προβλήματα αυτά δημιούργησαν πολλές εντάσεις και η σχέση στο αγωνιστικό δίδυμο της Alpine χειροτέρευε. Πολλές φορές Alonso και Ocon βρέθηκαν να μονομαχούν εντός πίστας, όπως χαρακτηριστικά στο Grand Prix Βραζιλίας όπου μετά από σύγκρουση μεταξύ τους η ομάδα έχασε πολύτιμους βαθμούς.

Ο Ocon σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική στον πρώην teammate του.

«Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα πολύ από τα όσα είπε ο Alonso στις δηλώσεις του. Τον σέβομαι, αλλά είναι καλό που πάει στην Aston Martin και ο καθένας μας θα ακολουθήσει το δρόμο του. Για να είμαι ειλικρινής έκανα το 98% της δουλειάς και εκείνος το 2%. Ήμουν εξαντλημένος. Έκανα όλη την δουλειά που αφορά τις αναβαθμίσεις στον προσομοιωτή και ότι είχε να κάνει με τις δραστηριότητες του μάρκετινγκ».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Alonso αρχές Αυγούστου υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Aston Martin και την θέση του στην Alpine θα πάρει για το 2023 ο Pierre Gasly. Ο Ocon δήλωσε άκρως ικανοποιημένος και χαρούμενος από την απόφαση της ομάδας και για την νέα συνεργασία στην ερχόμενη σεζόν.

«Γνωριζόμαστε πολύ καλά εδώ και καιρό. Την πρώτη φορά που ο Pierre μπήκε σε kart ήταν ένα από τα δικά μου. Οδηγούσαμε μαζί στις ίδιες πίστες και στους ίδιους αγώνες. Είχαμε το ίδιο όνειρο, να γίνουμε οδηγοί μαζί στην Formula 1 και το κάναμε πραγματικότητα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε αυτή την συνεργασία».

Δείτε την αξιολόγηση των οδηγών της F1 για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles