spot_img

Verstappen: «Αν δεν έχεις τα κότσια, τότε καλύτερα να μην είσαι στην Formula 1»

Ο Max Verstappen πιστεύει πως ως οδηγός στην Formula 1 πρέπει να είσαι προετοιμασμένος σε κάθε σεζόν να παλέψεις ουσιαστικά μέχρι τελικής πτώσης, αλλιώς δεν έχεις λόγο να αγωνίζεσαι.

Ο Ολλανδός βίωσε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην Formula 1 στη φετινή σεζόν. Η παρουσία του εντός πίστας σε συνδυασμό με το αγωνιστικό πακέτο της RB18 ήταν καταιγιστική και διέφερε κατά πολύ σε σχέση το 2021. Η μάχη του τίτλου με τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Lewis Hamilton, πήρε μεγάλες διαστάσεις και κρίθηκε μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος. Σε όλη την διάρκεια της σεζόν οι δυο τους είχαν σκληρές συγκρούσεις, με πιο χαρακτηριστικές αυτές στα Grand Prix Ιταλίας και Μ. Βρετανίας, ενώ κανένας από τους δυο δεν ήταν διευθετημένος να σηκώσει το πόδι από το γκάζι.

Σύμφωνα με τον Verstappen όμως αυτή είναι η φύση του αθλήματος και ως οδηγός αναμένεις η σεζόν να είναι πάντα δύσκολη.

«Δεν μπορείς να έχεις όλα αυτό το δράμα κάθε χρονιά. Δεν είναι υγιές για εμένα ή για τα άτομα των δυο ομάδων. Αν δεν είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα παρατήσεις. Εννοώ όλοι είμαστε οδηγοί και λατρεύουμε να αγωνιζόμαστε. Εννοείται είναι ωραίο να έχεις μια σεζόν σαν τη φετινή αν αναλογιστείς την χρονιά που είχα πέρυσι. Θα ήταν δύσκολο να έχεις συνέχεια μια σεζόν σαν το 2021. Αυτά όμως δεν συμβαίνουν στη Formula 1, οπότε όλα καλά.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Άμπου Ντάμπι.

Τα βλέμματα όλων είναι ήδη στραμμένα στο 2023, όπου αναμένουμε να δούμε μια συναρπαστική μάχη στην κορυφή ανάμεσα σε Red Bull Racing, Scuderia Ferrari και Mercedes AMG. Το ιταλικό εργοστάσιο παρά το δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν είδε την απόδοση της F1-75 να απομακρύνεται ανησυχητικά από την κορυφή. Η Mercedes αντίστοιχα αν και στο τέλος της χρονιάς κατάφερε να φέρει βελτιώσεις η απόδοση της ήταν πολύ μακριά από προηγούμενες χρονιές. Οι δυο ομάδες στοχεύουν σε δυναμική επιστροφή το ερχόμενο έτος.

Δείτε τη βαθμολογία που βάλαμε στους οδηγούς της Formula 1 για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles