spot_img

Οι λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας μεταξύ Red Bull & Oracle

Στην αποκάλυψη του νέου livery της Red Bull έγινε κατανοητό πως υπήρξε νέα συμφωνία με την εταιρεία τεχνολογίας Oracle, η οποία θα είναι και χορηγός τίτλου το 2022.

Το 2022 έρχεται μια σημαντική αλλαγή στη ομάδα της Red Bull: η Oracle (εταιρεία τεχνολογίας) έκλεισε συμφωνία με την αυστριακή ομάδα για 5 χρόνια, η οποία περιλαμβάνει συμμετοχή στην επωνυμία της. Το πλήρες όνομα θα είναι Oracle Red Bull Racing μέχρι το 2026 και η εταιρεία θα διαφημίζεται σε κεντρικά σημεία του μονοθεσίου, τα οποία είναι τα sidepods και η πίσω πτέρυγα.

Διαβάστε επίσης: Πωλήθηκε σε δημοπρασία η Renault R24 του Alonso

Οι χορηγοί τίτλου εμφανίζονται γι’ αρκετά χρόνια, από τη δεκαετία του ’70. Διάφορες εταιρείες ξόδευαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφήμιση πάνω στο εκάστοτε μονοθέσιο. Μία από τις πιο «ακριβές» συμφωνίες ήταν αυτή που έκανε η McLaren με τη Vodafone το 2008. Αυτή ήταν για 5 χρόνια και οι ετήσιες απολαβές της βρετανικής ομάδας από αυτή τη συνεργασία ήταν 40 εκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, όσο περνούσαν τα χρόνια και η οικονομική κρίση μεγάλωνε, τα σχετικά νούμερα μειώνονταν και εμφανίστηκαν μεγέθη της τάξεως των 5 εκατομμυρίων λιρών, σε σύγκριση με τα 30 που είχε η Vodafone με τη McLaren.

Η συγκεκριμένη τάση, πάντως, έπαψε να ισχύει μετά την τελευταία συμφωνία ανάμεσα στη Red Bull και την Oracle. Η αυστριακή ομάδα, για τα επόμενα χρόνια, θα λαμβάνει κάθε χρόνο το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με την είδηση να προκαλεί έκπληξη στον κόσμο της Formula 1. Με δεδομένο πως το budget των ομάδων βρίσκεται φέτος στα 140 εκατομμυρίων δολάρια, το παραπάνω deal καλύπτει λίγο παραπάνω από το 70% των χρημάτων που μπορεί να ξοδέψει η Red Bull. Βέβαια, εκτός του budget που έχει ορίσει η FIA, υπάρχουν και άλλα έξοδα για την αυστριακή ομάδα, όπως για παράδειγμα οι απολαβές των οδηγών και το κόστος του marketing.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση παρουσιάσεων των Red Bull RB18 και Haas VF-22.

Πέρα από το οικονομικό σκέλος, η Red Bull αποσκοπεί και στη χρήση της τεχνολογίας της Oracle για τους αγώνες, κάτι που ανέδειξε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner:

Η Oracle Cloud μας βοήθησε να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τον αγώνα που βοήθησαν τον Max Verstappen να πάρει το Πρωτάθλημα οδηγών το 2021. Η ανακάλυψη ευκαιριών και η γρήγορη αντίδραση σε αυτές ήταν άκρως σημαντικά στοιχεία στην επιτυχία μας, εντός και εκτός πίστας, και η βοήθεια της Oracle ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Κάθε στοιχείο της απόδοσής μας οφείλεται σε ανάλυση των δεδομένων. Το να έχουμε την Oracle ως «συνεργάτη επωνυμίας» δείχνει την εμπιστοσύνη που έχουμε στην τεχνογνωσία της και την ικανότητα να μας παρέχει ένα πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Oracle αναμένεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τη Red Bull το 2022, με την αυστριακή ομάδα να εκμεταλλεύεται περισσότερο τις τεχνολογίες της. Έτσι, θα επεκτείνει το μέγεθος και την ποικιλία των δεδομένων που θα αναλύονται, καθώς επίσης θα υπάρξει και αυξημένη ταχύτητα στις προσομοιώσεις που πραγματοποιούνται για την εκτίμηση της καλύτερης στρατηγικής σ’ έναν αγώνα.

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles