spot_img

Οι πιθανές ποινές που μπορεί να δεχθεί η Red Bull

Η Red Bull Racing κρίθηκε ένοχη για υπέρβαση του ορίου κόστους στη σεζόν του 2021 στη Formula 1 και αντιμετωπίζει μία σειρά από πιθανές ποινές.

Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη λήξη του GP Ιαπωνίας, η FIA εξέδωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για πιθανές παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών από ομάδες της Formula 1 το 2021. Υπήρχαν δύο παραβιάσεις διαδικαστικού χαρακτήρα από τις Williams και Aston Martin, όμως αμφότερες οι ομάδες βρίσκονταν κάτω από το όριο κόστους. Στη Red Bull Racing, όμως, υπήρχε διαφορετικού είδους παραβίαση. Εκτός από τα διαδικαστικά λάθη, η αυστριακή ομάδα ξεπέρασε, σε μικρό βαθμό, το budget cap με τις δαπάνες της. Υπενθυμίζεται πως το budget cap είχε οριστεί για το 2021 στα 145 εκατ. δολάρια.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream #99 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. Βρείτε το link με ένα μόνο κλικ εδώ.

Στο πόρισμά της η FIA, ωστόσο, αναφέρεται πως παραβίαση του ορίου κόστους έγινε σε μικρή κλίμακα, δηλαδή το επιπλέον ποσό ήταν κάτω από το 5% των 145 εκατ. δολαρίων. Σε αυτή την περίπτωση η παραβίαση ορίζεται ως «λιγότερο σημαντική» και οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν είναι πιο ελαστικές, συγκριτικά με το ενδεχόμενο ενός μεγάλου παραπτώματος. Παρακάτω παρουσιάζονται οι πιθανές ποινές που μπορεί να δεχθεί η Red Bull Racing, με βάση την επιβεβαιωμένη, πλέον, παραβίαση του budget cap το 2021.

– Επίπληξη
– Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της χρονιάς που έγινε η παράβαση
– Αφαίρεση βαθμών από το Πρωτάθλημα Οδηγών της χρονιάς που έγινε η παράβαση
– Αποκλεισμός από ένα ή περισσότερα στάδια ενός αγωνιστικού 3ημέρου (όχι από τον αγώνα)
– Περιορισμοί σε αεροδυναμικές ή άλλου είδους δοκιμές
– Μείωση του ορίου δαπανών

Η FIA ενημέρωσε στην επίσημη ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας πως θα ενημερώσει τις προσεχείς ημέρες τις Red Bull Racing και Aston Martin για τις τιμωρίες που θα δεχθούν. Αναφορικά με τη Williams, η ιστορική ομάδα είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο το καλοκαίρι για την παραβίαση που έπραξε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles