spot_img

Οι πρώτες πληροφορίες της Ferrari του 2023

Η σεζόν του 2022 είναι ήδη παρελθόν για τη Scuderia Ferrari, με τα πρώτα ερωτήματα σχετικά με τη φιλοσοφία του μονοθεσίου του 2023 να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η Scuderia Ferrari είχε στραμμένο το βλέμμα της στη σεζόν του 2023 στη Formula 1 εδώ και αρκετό καιρό. Η ιταλική ομάδα, δια μέσου Mattia Binotto που θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς, είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της να μη συνεχίσει την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022, της F1-75. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε δύο βασικούς λόγους.

Αρχικά, οι άνθρωποι στο εργοστάσιο της Scuderia Ferrari αξιολόγησαν τη δυναμική του μονοθεσίου της Red Bull Racing. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν πως ήταν αδύνατο να ανταγωνιστούν την αυστριακή ομάδα, έτσι έκριναν μη απαραίτητη την εξέλιξη της F1-75. Ο δεύτερος λόγος είχε να κάνει με τις ιδιαιτερότητες του μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, το ιδιαίτερο αεροδυναμικό concept που υιοθέτησαν δεν είχε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Συνεπώς, στο Maranello έστρεψαν την προσοχή τους κοντά στο καλοκαιρινό διάλειμμα στο project του 2023.

Αυτό που επέλεξαν στη Ferrari στο δεύτερο μισό της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν να προσπαθήσουν με ακραία set-up να αντιμετωπίσουν την ταχύτητα της RB18. Ο στόχος τους ήταν να έχουν μεγαλύτερη αεροδυναμική απόδοση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τελική ταχύτητα της Red Bull Racing, η οποία ειδικά με τη χρήση του DRS ήταν ασυναγώνιστη. Τα ακραία set-up απέδιδαν στον ένα γύρο, όμως σε ρυθμό αγώνα ήταν ανεπαρκή. Παράλληλα, η F1-75 δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την τεχνική ντιρεκτίβα που εφαρμόστηκε στο GP Βελγίου, ενώ ήταν και αρκετά επιρρεπής στις συνέπειες που προκαλούσε το φαινόμενο του porpoising.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Το ερώτημα, πλέον, που κυριαρχεί στο στρατόπεδο της Ferrari, εκτός από τις αλλαγές στο προσωπικό της, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του νέου μονοθεσίου της. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η αίσθηση πως μπορεί η F1-75 να αποτελέσει τη «βάση» για το project του 2023, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στην ιταλική ομάδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα scuderiafans.com, το γεγονός πως η Ferrari σταμάτησε να φέρνει αναβαθμίσεις σημαίνει πως ανέλυαν τα δεδομένα που είχαν στα χέρια τους, αλλά και αξιολογούσαν τα project των Red Bull Racing και Mercedes. Πρόσφατα, πάντως, ο Mattia Binotto είχε αναφερθεί στο μονοθέσιο του 2023.

«Το μονοθέσιο (του 2023) αναμφίβολα θα είναι διαφορετικό από το φετινό, όμως δε θα προσπεράσουμε τα βασικά concept της F1-75. Δε θα θυμίζει μία Red Bull, πόσο μάλλον μία Mercedes. Ωστόσο, φοβόμαστε και τις δύο, καθώς χωρίς αμφιβολία θα είναι πολύ δυνατές».

Η Ferrari ολοκλήρωσε το 2022 στη Formula 1 μένοντας για άλλη μία χρονιά χωρίς την κατάκτηση κάποιου Πρωταθλήματος. Το βήμα παραπάνω, σε σύγκριση με το 2021, πραγματοποιήθηκε, ωστόσο οι απαιτήσεις για κατάκτηση, ή τουλάχιστον διεκδίκηση με αξιώσεις, των Τίτλων του 2023 αυξάνονται κατακόρυφα για την ιταλική ομάδα.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles