spot_img

Νέος διευθυντής στη McLaren o Andrea Stella

Η McLaren Racing ανακοίνωσε πως ο Andrea Stella θα γίνει ο επόμενος επικεφαλής της στη Formula 1 και θα αντικαταστήσει τον Andreas Seidl που θα μετακομίσει στη Sauber. 

Τελειωμό δεν έχουν οι ανακοινώσει των ομάδων της Formula 1 για τις αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο. Λίγη μόνο ώρα μετά την ανακοίνωση, κατά σειρά, της αποχώρησης του Fred Vasseyr από την Alfa Romeo, της ένταξής του στη Scuderia Ferrari και της αποχώρησης του Andreas Seidl από τη McLaren, η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Γερμανού, που είναι ο Andrea Stella.

Ο Stella έχει μεγάλη εμπειρία στη Formula 1. Είναι βασικό στέλεχος της McLaren F1 από το 2015 και από το 2019 κατέχει τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ferrari, όπου έμεινε 15 χρόνια και πέρασε από πολλές θέσεις, μεταξύ των οποίων ως Μηχανικός των Michael Schumacher και Kimi Raikkonen (2002-2008) και στη συνέχεια ως Μηχανικός Αγώνων για τους Raikkonen και Alonso (2009-2015). Έχει πτυχίο στην Αεροδιαστημική Μηχανική και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διδακτορικό στη Μηχανολογία.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Zak Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε.

«Είμαι χαρούμενος που ο Andrea Stella θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής και θα ηγηθεί του τεχνικού και αγωνιστικού μας προγράμματος στη Formula 1. Ο Andrea είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο, έμπειρο και σεβαστό μέλος της ομάδας μας με ισχυρό ιστορικό επιτυχιών στη Formula 1. Η μετάβασή του σε αυτόν τον ρόλο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του βάθους που έχουμε στην ομάδα μας, και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι πιο στενά μαζί του με κοινή εστίαση στην ανοδική πορεία και στις νίκες. Μου άρεσε πολύ η συνεργασία με τον Andrea. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο ανάκαμψης της ομάδας και στο συνεχιζόμενο ταξίδι για την επιστροφή στις κορυφαίες θέσεις του grid. Τον ευχαριστώ για τη διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία που μας έδωσε χρόνο να προγραμματίσουμε ανάλογα».

Ο Andrea Stella, νέος Επικεφαλής της Ομάδας Formula 1 της McLaren Racing, δήλωσε.

«Αισθάνομαι προνομιούχος που αναλαμβάνω τον ρόλο του Επικεφαλής ως το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στη McLaren F1 Team. Είμαι ευγνώμων στον Zak και στους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα και σε όλους τους συναδέλφους μου και όσους με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στη F1. Είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τον όγκο της δουλειάς που έχουμε μπροστά μας για να επιστρέψουμε στην κορυφή, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτό το ταξίδι μαζί με μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, εμπειρία, αγωνιστικό πνεύμα και αφοσίωση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με καθέναν από αυτούς, τον Lando Norris και τον Oscar Piastri, για να πετύχουμε μαζί μεγάλη επιτυχία και να απολαύσουμε το ταξίδι».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τους οδηγούς της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles