spot_img

Οι πρώτες πληροφορίες της Mercedes W15

H Mercedes-AMG «μαρτύρησε» το πλάνο της για το σχεδιασμό του μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνιστεί το 2024 στο πρωτάθλημα της Formula 1: Την W15.

Έπειτα από οκτώ χρόνια στα οποία η Mercedes-AMG διεκδικούσε και κατακτούσε πρωταθλήματα στη Formula 1, ήρθε η αγωνιστική της πτώση στην υβριδική εποχή του σπορ. Η γερμανική ομάδα έχει αποτύχει να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οδηγών της και αυτό είναι εμφανές στα αποτελέσματά της.

Στο Grand Prix Ουγγαρίας ο Lewis Hamilton πήρε την πρώτη του pole position μετά το 2021, ωστόσο δεν είχε το ρυθμό, όχι μόνο να τη μετουσιώσει σε νίκη, αλλά να ανέβει στο βάθρο. Είναι εμφανές πως στη Mercedes-AMG αναζητούν άμεση βελτίωση στο μονοθέσιό της, όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Ο διευθυντής μηχανολογίας πίστας της Mercedes-AMG F1, Andrew Shovlin, έθεσε τους στόχους της ομάδας του για την επόμενη σεζόν ώστε να εκτοπίσουν της Red Bull Racing από την κορυφή.

«Με τους σημερινούς κανονισμούς και τον τρόπο που λειτουργούν τα σημερινά μονοθέσια, μπορώ να πω πως έχουμε εστιάσει κυρίως στην επίλυση προβλημάτων. Είτε πρόκειται με τις αναπηδήσεις είτε για να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία, μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει πρόοδο. Όμως ο πραγματικός τρόπος για να βελτιώσεις το μονοθέσιό σου είναι να προσθέσεις επιπλέον απόδοση. Οπότε αυτό σε κάνει να επικεντρώνεσαι λιγότερο στη μεγάλη λίστα προβλημάτων και περισσότερο σε μικρά θέματα που μπορούν να σου βρουν επιπλέον χρόνο στην πίστα. Για το 2024 ο τομέας που θα επικεντρωθούμε είναι να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις ώστε να έχουμε ένα ευρύ φάσμα εξέλιξης. Έχουμε δει φέτος πόση απόδοση μπορούν άλλες ομάδες να βρουν με αναβαθμίσεις και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Αυτό που κάνουμε λοιπόν είναι να εστιάζουμε λιγότερο στην επίλυση θεμάτων και θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας. Ελπίζουμε πως η κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε θα μας φέρει σε θέση να παίρνουμε πολλές pole position και να διεκδικούμε περισσότερες νίκες».

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles