spot_img

Ο Binotto επιστρέφει στη Formula 1 με την Alpine

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την απομάκρυνσή του από το ρόλο του επικεφαλής στη Scuderia Ferrari, o Mattia Binotto ετοιμάζεται να επιστρέψει στην F1 για λογαριασμό της Alpine.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου, η Alpine Racing ανακοίνωσε την αλλαγή στη διοίκηση της αγωνιστικής ομάδας της Formula 1. O επικεφαλής, Otmar Szafnauer, μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή, Alan Permein, και τον διευθυντή του τεχνικού τμήματος, Pat Fry, απομακρύνθηκαν από την ομάδα και ξεκίνησαν πρόωρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος, Bruno Faman, θα αναλάβει προσωρινά τα ηνία, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης για τη θέση του επικεφαλής. Μπορεί να έχουν περάσει λίγες ημέρες από την ανακοίνωση της απόλυσης του Szafnauer, ωστόσο η Alpine φαίνεται πως έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο κάποιου που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στη Formula 1.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Γαλλία και Ιταλία, η Alpine έχει έρθει σε συμφωνία με τον Mattia Binotto για να γίνει ο επόμενος επικεφαλής της ομάδας. Μάλιστα, η ανακοίνωση δεν αποκλείεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο Ιταλός έκανε την εμφάνισή του μετά από 7 μήνες στo paddock της Formula 1 στο Σίλβερστον, ενώ ήταν παρών στις δοκιμές της Pirelli στο Σπα, λίγες ημέρες μετά το GP Βελγίου.

Ο Binotto αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari στο τέλος της περασμένης χρονιάς και έδωσε τη θέση του στον Fred Vasseur. Έκτοτε βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια, ωστόσο σύμφωνα με το auto journal και το formulapassion.it, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Alpine και της Ferrari θα επιτρέψουν στον Μπινότο να αναλάβει άμεσα καθήκοντα στο εργοστάσιο του Ένστον.

Ακούστε την καλοκαιρινή εκπομπή Slipstream #121 με την ανάλυση του Grand Prix Βελγίου. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles