spot_img

Norris: «Πολύ δύσκολες οι χειμερινές μας δοκιμές»

Ο Lando Norris δεν έκρυψε τους ενδοιασμούς του για τη νέα σεζόν της Formula 1 στην οποία βαδίζει η McLaren, έπειτα από ένα αρκετά δύσκολο και απογοητευτικό τριήμερο δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Το τριήμερο χειμερινών δοκιμών στην πίστα του Σακχίρ μπορεί να μην ήταν τόσο καταστροφικό για την McLaren Racing όπως το 2022, δεν άφησε όμως και τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι ξεκάθαρο πως δύσκολα η βρετανική ομάδα θα καταφέρει να απειλήσει ή καν να βρεθεί στη μάχη της κορυφής, τώρα όμως υπάρχουν αμφιβολίες για την μάχη των «Best of the rest» στην οποία έχασε με διαφορά την περσινή σεζόν από την Alpine.

Χαρακτηριστικά η ομάδα πραγματοποίησε τους λιγότερους γύρους εντός πίστας από κάθε άλλη στο grid, συνολικά 312 και τις τρεις ημέρες των δοκιμών. Το αεροδυναμικό πακέτο της MCL60 αποδείχθηκε αρκετά κατώτερο των προσδοκιών των οδηγών και μηχανικών.

Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, παρά τις δυσκολίες φαίνεται να παραμένει αισιόδοξος και παράλληλα ρεαλιστής.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα, με τα οποία δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ αυτές τις τελευταίες μέρες και πρέπει να λύσουμε άμεσα για να είμαι ειλικρινής. Δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα και στο μονοθέσιο και στο set-up του, γιατί μπορεί μεν να δείχνει εξωτερικά το ίδιο έχει όμως πολλές διαφορές επάνω του. Τρέξαμε πολλά από τα στάνταρ τεστ που κάνουν όλοι για να δούμε τι επιλογές έχουμε και μπορούμε να διαλέξουμε. Στην βάση του το μονοθέσιο συμπεριφέρεται σχετικά όπως πέρυσι που είναι μεν καλό από μια άποψη, από την άλλη όμως είναι ξεκάθαρο που πρέπει να επικεντρωθούμε».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν. 

Ο νέος επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για το πλαίσιο αναβαθμίσεων καθώς πιστεύει πως η μάχη του midfield φέτος αναμένεται άκρως ανταγωνιστική. Οι Lando Norris και Oscar Piastri έπεσαν χαμηλά στις θέσεις της κατάταξης των ταχύτερων χρόνων στις δοκιμές, χρόνοι που αν και πλασματικοί δίνουν μια πρώτη γεύση για την δυναμική των ομάδων.

Ο νεαρός Βρετανός όμως τονίζει πως η εικόνα της ομάδας έχει βελτιωθεί δραστικά σε σχέση με το 2022.

«Η κατάσταση είναι μακράν καλύτερη από πέρυσι. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να έρθουμε στις χειμερινές δοκιμές πολύ καλά προετοιμασμένοι και σε καλή φόρμα. Είχαμε κάποιες αναποδιές εδώ και εκεί αλλά γενικά η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαστε σε καλό σημείο λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν και έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles