spot_img

Ολική ανατροπή στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1

Το GP Μεγάλης Βρετανίας μας επιφύλασσε μια τεράστια ανατροπή στο Ελληνικό Πρωτάθλημα F1, με τον Τίτλο να κρίνεται πλέον στο νήμα.

Ο ένατος αγώνας της σεζόν πραγματοποιήθηκε στη πίστα του Silverstone για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Οι οδηγοί παρατάχθηκαν στη σειρά εκκίνησης, όμως αυτό που τους περίμενε δεν το φαντάζονταν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 27 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πριν διαβάσεις τι έγινε στον αγώνα της Κατηγορίας Pro, δες το GP Μ. Βρετανίας εδώ.

Σε ένα σενάριο αλά Hollywood, αυτό που είδαμε στο Silverstone δεν είχε προηγούμενο. Τα σύννεφα ήταν απειλητικά πάνω από τη πίστα, όμως δεν ήταν αυτά που άλλαξαν την τροπή. Οι μάχες ήταν πάρα πολλές σε όλο το grid, δίνοντας ένα εικονικό υπερθέαμα προς τους θεατές. Στο GP Μ. Βρετανίας είχαμε τρεις διεκδικητές Τίτλου, μπορούσαμε να έχουμε Πρωταθλητή αλλά αυτό δεν έγινε. Στο Άμπου Ντάμπι θα έχουμε μάχη ανάμεσα σε δύο οδηγούς. Το ίδιο δεν ισχύει για το Πρωτάθλημα Ομάδων, όπου είχαμε ανάδειξη Πρωταθλητών.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με το Preview του GP Πορτογαλίας.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Καλαθαράς. Ο οδηγός της Alfa Romeo έκανε τα πάντα σωστά ξεκινώντας από την 4η θέση. Έκανε κρίσιμο προσπέρασμα στον πρώτο γύρο, έκανε το undercut στο pit-stop και πήρε τη πρωτοπορία του αγώνα. Μετά το Safety Car είχε δύο οδηγούς κολλημένους πίσω του, πίεσε, άντεξε και έφτασε στην 3η νίκη του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με στυλ. Το αποτέλεσμα αυτό, όχι μόνο τον φέρνει στη 2η θέση της βαθμολογίας, αλλά και διεκδικητή του Τίτλου. Όντας 15 βαθμούς μακριά από τη κορυφή, όλα είναι πιθανά, εάν αναλογιστούμε πως πριν το GP Ιταλίας ήταν 52 πίσω. Στην 2η θέση του αγώνα τερμάτισε ο Δημήτρης Καραφουλίδης. Ο οδηγός της Ferrari ήταν φοβερός κάνοντας έναν πολύ σταθερό αγώνα και πήρε το βάθρο, ενώ μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην 3η θέση του αγώνα βρέθηκε ο Γρηγόρης Λάμπρου. Ο οδηγός της Renault στον δεύτερο αγώνα του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ήταν σταθερός, γρήγορος και πήρε ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δίνοντας και ορισμένες πολύ δυνατές μάχες. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Κώστας Αναστασάκης. Ο οδηγός της Red Bull εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση του 25ου γύρου και κατάφερε να κερδίσει κρίσιμες θέσεις. Οι βαθμοί που πήρε, έδωσαν μαθηματικά το Πρωτάθλημα στην Red Bull με έναν αγώνα να απομένει στη Κατηγορία Pro.

Διαβάστε επίσης: Η Monza ανέδειξε Πρωταθλητή στη Κατηγορία Pro-Am

Στην 5η θέση του αγώνα βρέθηκε ο Γιώργος Μαχαίρας. Ο οδηγός της Mercedes, είχε μια κακή εκκίνηση πέφτοντας αρκετά πίσω. Όμως ο ρυθμός του και το SC τον βοήθησαν να κερδίσει θέσεις και να πάρει ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ακόμα ένας οδηγός που κέρδισε θέσεις στο τέλος και πήρε ένα δυνατό αποτέλεσμα ήταν ο Στέφανος Ακαντζηλιώτης. Μετά από ένα φοβερό αποτέλεσμα στην Monza, ο οδηγός της Haas πήρε βαθμούς και στο Silverstone. Σε όλο τον αγώνα, έδινε τρομερές μονομαχίες με τους Βαλάντη Μάμαλη και Γιώργο Ρούσσο. Στην 7η θέση του αγώνα βρέθηκε ο Γιάννης Στεργίου με την Mercedes δίνοντας πολλές μάχες. Αυτή ήταν η επιστροφή του στους βαθμούς από το GP Ιαπωνίας.

Στην 8η θέση της κατάταξης ολοκλήρωσε ο Θάνος Κουτσαυλής. Ο οδηγός της Pro-Am έκανε την guest εμφάνιση του στο Silverstone, παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς για την Alpha Tauri. Στην 9η θέση του αγώνα έκλεισε ο Ιωνάς Στούμπος με την McLaren, o οποίος έκανε μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο Βασίλης Σωτηρίου. Ο οδηγός της Red Bull μπορούσε να κατακτήσει τον Τίτλο στον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά μια σύγκρουση με τον τοίχο έπειτα από επαφή με τον Άλεξ Χρυσαφόπουλο τον έστειλε για αλλαγή αεροτομής. Επιπλέον, ενεπλάκη στο συμβάν του 25ου γύρου χάνοντας επίσης θέσεις. Έτσι, πηγαίνει στο Άμπου Ντάμπι με 15 βαθμούς διαφορά στο Πρωτάθλημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στην 11η θέση ολοκλήρωσε  ο Θάνος Χουσίδης, ο οποίος επίσης έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Πίσω του βρέθηκε ο Βαλάντης Μάμαλης με την Alfa Romeo, ενώ τη κατάταξη έκλεισαν οι Σώζων Πατριώτης, Δημήτρης Σχορτσανίτης, Γιώργος Ρούσσος και Αλέξανδρος Μεταξάκης. Από τον αγώνα εγκατέλειψε ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος, ο οποίος είχε έναν απογοητευτικό αγώνα. Παρά την εξαιρετική του ταχύτητα, ενεπλάκη σε πολλά ατυχήματα, με το πρώτο να προκαλεί το SC. Στο δεύτερο ήταν το τελειωτικό χτύπημα στον 25ο γύρο, θέτοντας τον για 1 βαθμό πλέον εκτός διεκδίκησης Πρωταθλήματος σε έναν άδοξο και ατυχή αγώνα. Οι Γιάννης Φιλιππής και Σπύρος Σεβαστός εγκατέλειψαν επίσης τον αγώνα.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται την Τετάρτη 28 Απριλίου στις 21:00μμ με την Κατηγορία Pro-Am. H Kατηγορία Pro θα έχει το μεγάλο της φινάλε την Κυριακή 9 Μαΐου στις 21:00μμ με το GP Άμπου Ντάμπι, σε ένα τεράστιο φινάλε που δεν πρέπει να χάσετε.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles