spot_img

Η Monza ανέδειξε Πρωταθλητή στη Κατηγορία Pro-Am

H Κατηγορία Pro-Am έχει νέο Πρωταθλητή, με τον συναρπαστικό αγώνα στη πίστα της Monza να έχει νικητή τον Πάνο Καραφουλίδη.

Ο Αγώνας χάρισε μοναδικές μονομαχίες και πολλά δράματα τόσο στους πρώτους αλλά και στους τελευταίους γύρους. Παρά τη φύση της πίστας, δεν είδαμε τα συμβάντα που θα περιμέναμε, με τους οδηγούς να είναι άψογοι στην οδήγηση και στην αποτελεσματικότητα τους. Παράλληλα έγινε επίσημο πως ο τελευταίος αγώνας στο Άμπου Ντάμπι θα έχει τη πλήρη διάρκεια των 55 γύρων.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 24 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Πριν μάθεις τι έγινε στον αγώνα, δες το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 εδώ.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Πάνος Καραφουλίδης, παίρνοντας μάλιστα και την pole position. O οδηγός της McLaren έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση, άντεξε στη πίεση και κρατήθηκε μπροστά. Ο Δημήτρης Σχορτσανίτης τερμάτισε στην 2η θέση όμως σε όλο τον αγώνα παίζανε στα χιλιοστά. Ο οδηγός της Racing Point πίεσε τον Καραφουλίδη, σε μια μάχη χρονομέτρων. Η στρατηγική τους ήταν ίδια και η διαφορά αυξομειωνόταν συνεχώς. Όμως στο τέλος τα ελαστικά του Σχορτσανίτη δεν άντεξαν και δεν μπορούσε να παλέψει για τη νίκη. Το βάθρο του αγώνα ολοκλήρωσε ο Γιώργος Τοϊγκούνης, σε μια ακόμα φοβερή εμφάνιση. Ο οδηγός της Alfa Romeo, ερχόμενος από τη νίκη του στο Βέλγιο, είχε έναν σχετικά μοναχικό αγώνα, αλλά πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ στη μάχη για την 2η θέση.

Στην 4η θέση του αγώνα ολοκλήρωσε ο Θάνος Χουσίδης. Ο οδηγός της Williams έκανε έναν πολύ δυναμικό αγώνα και πήρε πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την 2η θέση. Πίσω του ακριβώς βρέθηκε ο Θάνος Κουτσαυλής με την Red Bull, o οποίος πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση.

Ακούστε την εκπομπή “Silpstream” με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια.

Οι δύο Mercedes έκαναν έναν φανταστικό αγώνα, δίνοντας εξαιρετικές μάχες μεταξύ τους και στους 27 γύρους. Μπροστά μετά από αφαίρεση άδικης ποινής του παιχνδιού τερμάτισε ο Νίκος Ανδριόπουλος. Στην 7η θέση έμεινε ο Χρήστος Καρράς, κάνοντας τη καλύτερη εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα. Στην 8η θέση ολοκλήρωσε ο Γιώργος Δαχρετζής με την Alfa Romeo, σε έναν ακόμα άτυχο αγώνα για τον ίδιο. Με την 8η θέση πλέον έχει χάσει πολύ έδαφος για την μάχη της 2ης θέσης. Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου από την τελευταία θέση τερμάτισε 9ος, ενώ τη βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισε ο  Κύπριος οδηγός Θοδωρής Θεοδώρου.

Ο Ρένος Δημητρίου έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα στο GP Ιταλίας. Όμως ποινή χρόνου για επαφή με τον Μαρίνο Κατσαμπούμη, του στέρησε την ευκαιρία να πάρει  βαθμούς. Στα προσωρινά αποτελέσματα είχε ολοκληρώσει στην 8η θέση στον καλύτερο αγώνα του μέχρι σήμερα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Κατσαμπούμης κατάφερε να ολοκληρώσει 12ος, χάνοντας όμως την ευκαιρία για βαθμούς. Στην 13η θέση βρέθηκε ο Λάζαρος Κιρίτσης με μια πολύ καλή εμφάνιση στην Renault. Ακολούθησαν Δημήτρης Καραντζιάς, Ανδρέας Καρίπης και ο Παναγιώτης Παγκάκης στο ντεμπούτο του στο  Πρωτάθλημα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Από τον αγώνα εγκατέλειψαν οι Στέφανος Βουγιατζής, Κώστας Κατσικάς και Σπύρος Γιαννιτσέλης. Οι δύο τελευταίοι στάθηκαν πολύ άτυχοι, όταν ο οδηγός της Ferrari βγήκε εκτός πίστας στην Lesmo 1, με τον οδηγό της Renault να μην μπορεί να τον αποφύγει. Ο Γιαννιτσέλης είχε κάνει μια απίστευτη εκκίνηση, κερδίζοντας 8 θέσεις.

Το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1 ανανεώνει το ραντεβού του για την Κυριακή 25 Απριλίου και την Κατηγορία Pro στο GP Μ. Βρετανίας. Η Κατηγορία Pro-Am επιστρέφει την Τετάρτη 28 Απριλίου για τον αγώνα στο Silverstone.

Δείτε το GP Ιταλίας της Κατηγορίας Pro-Am όπου ανέδειξε Πρωταθλητή.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles