spot_img

Όσοι θέλουν να αντιγράψουν τη Red Bull πρέπει να το ξανασκεφτούν

Η Red Bull Racing προειδοποίησε τον ανταγωνισμό πως αν θέλουν να αντιγράψουν το μονοθέσιό της τότε πρέπει να το ξανασκεφτούν και μάλιστα σοβαρά.

Την περασμένη χρονιά στη Formula 1, η Red Bull Racing κυριάρχησε απόλυτα. Συνολικά μέτρησε 21 νίκες σε 22 Grand Prix, με την RB19 να είναι με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο του grid.

To αγωνιστικό πλεονέκτημα που είχε διήρκησε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα και καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να την πλησιάσει, με εξαίρεση τη νίκη του Carlos Sainz στη Σιγκαπούρη. Έτσι δημιουργείται το ερώτημα αν μπορεί κάποιος να την κοντράρει κατά το 2024.

Στα εργοστάσια των ομάδων τα τεχνικά τμήματα δουλεύουν νυχθημερόν τους τελευταίους μήνες για να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα μονοθέσια. Η φιλοσοφία της Red Bull Racing αποδείχθηκε η καλύτερη τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο ο τεχνικός της διευθυντής, Pierre Wacke, δεν πιστεύει πως η αντιγραφή είναι η λύση που ψάχνει ο ανταγωνισμός.

«Είναι αρκετά εφικτό να αντιγράψεις μια άλλη ομάδα. Όμως στον τεχνικό τομέα δεν παίζει ρόλο το “πώς” αλλά το “γιατί”. Αν δεν ξέρεις το “γιατί”, μπορείς να αντιγράψεις ό,τι θες αλλά είναι καλύτερα να μείνεις σε αυτό που γνωρίζεις καλύτερα».

Ακούστε τη νέα εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της μετεγγραφής-μαμούθ του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari. 


Επιπλέον παραδέχθηκε πως η αντιγραφή λύσεων σε θέμα σχεδιασμού είναι κάτι που έχει κάνει η ομάδα του.

«Κι εμείς επίσης αντιγράφουμε διάφορα πράγματα. Μπορεί να αντιγράψουμε κάτι το οποίο είναι λάθος, όμως πάντα βρίσκουμε κίνητρο στο τι λύσεις έχουν οι άλλες ομάδες. Παίρνεις αυτή τη λύση, θέλεις να την εξελίξεις με νέες ιδέες και να βελτιώσεις το σχεδιασμό σου. Κάθε φορά όμως πρέπει να έχεις κατανοήσει αυτό που θες να κάνεις. Αν θες να αντιγράψεις κάτι απλά για να το αντιγράψεις, τότε αυτό δεν θα δουλέψει».

Το νέο μονοθέσιο της Red Bull Racing αναμένεται να παρουσιαστεί στις 15 Φεβρουαρίου. Θα καταφέρει η αυστριακή ομάδα να επαναλάβει τις επιτυχίες του 2023;

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles